601773 - Johannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuurvan de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel. Op deze foto werd hij gefotografeerd door fotograaf Piet van der Schoot. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afdrukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit." - Foto's & Kaarten

Johannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuurvan de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel. Op deze foto werd hij gefotografeerd door fotograaf Piet van der Schoot. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afdrukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit."

Fotonummer["601773"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1930
FotograafSchoot, Piet van der, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingJohannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg. Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuurvan de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg. Jan speelde zelf ook toneel. Op deze foto werd hij gefotografeerd door fotograaf Piet van der Schoot. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV). De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afdrukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit."
AnnotatieNTC 11-12-1934, TC 28-05-1930, Overlijdensregister Tilburg 1946, akte 760, Bedrijfsfotografie 7 maart 1930
Datum

601773 - Johannes Hendrikus Wilhelmus (Jan) van den Akker (Nijmegen 1889-Heeswijk 1946) was boekhouder van beroep en woonde aan de Bosschweg te Tilburg.  Daarnaast was hij zeer actief betrokken bij het Tilburgse toneelwezen. Jan was rond 1930 voorzitter en bestuurslid van de RK Studie en Debatingclub Lumen et Veritas. In 1934 maakte hij deel uit van het voorlopig bestuurvan de Tilburse kunstkring "Het Schouwspel". In december van dat jaar werd hij tevens voorzitter en aanvaardde zijn functie met een teospraak waarin hij een plan van actie voorstelde tot opbloei van het vaktoneel in Tilburg.
Jan speelde zelf ook toneel. Op deze foto werd hij gefotografeerd door fotograaf Piet van der Schoot. De foto werd, samen met andere exemplaren, door Piet ingestuurd naar het blad Bedrijfsfotografie van de Nederlandse Fotografen Patroons Vereniging (NFPV).
De ingezonden fotoreportage had als doel te demonstreren dat men met kunstlicht hetzelfde moooie effect kon verkrijgen als met verspreid daglicht. Redacteur Adriaan Boer, een toonaangevende fotograaf, was zeer enthousiast over de foto´s van Piet. 
Piet van der Schoot schreef zelf; "Deze foto´s zijn opgenomen met electrisch licht en wel met Argentalampen van Philips, en wel vier stuks van 400 Watt ieder. Verder één lamp voor spotlight van 500 Watt. De afdrukken zijn alle op Palion Portretbruin half mat, wit."
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag