026520 - Omdat het Molenbochtplein en omgeving tijdens het bombardement in mei 1940 gespaard bleef, werd door de heer Roef het initiatief genomen om een commissie te vormen die aan het Molenbochtplein een Mariakapelletje zou oprichten. Er werd geld ingezameld onder de buurtbewoners van het Molenbochtplein, de Molenbochtzijstraat en de Lovensezijstraat. Op 8 september 1940 vond de inzegening plaats. - Foto's & Kaarten

Omdat het Molenbochtplein en omgeving tijdens het bombardement in mei 1940 gespaard bleef, werd door de heer Roef het initiatief genomen om een commissie te vormen die aan het Molenbochtplein een Mariakapelletje zou oprichten. Er werd geld ingezameld onder de buurtbewoners van het Molenbochtplein, de Molenbochtzijstraat en de Lovensezijstraat. Op 8 september 1940 vond de inzegening plaats.

Fotonummer["026520"]
PlaatsTilburg
Straat["Molenbochtplein"]
WijkLoven
Datering vanaf01-06-1980
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOmdat het Molenbochtplein en omgeving tijdens het bombardement in mei 1940 gespaard bleef, werd door de heer Roef het initiatief genomen om een commissie te vormen die aan het Molenbochtplein een Mariakapelletje zou oprichten. Er werd geld ingezameld onder de buurtbewoners van het Molenbochtplein, de Molenbochtzijstraat en de Lovensezijstraat. Op 8 september 1940 vond de inzegening plaats.
Datum

026520 - Omdat het Molenbochtplein en omgeving tijdens het bombardement in mei 1940 gespaard bleef, werd door de heer Roef het initiatief genomen om een commissie te vormen die aan het Molenbochtplein een Mariakapelletje zou oprichten.   Er werd geld ingezameld onder de buurtbewoners van het Molenbochtplein, de Molenbochtzijstraat en de Lovensezijstraat. Op 8 september 1940 vond de inzegening plaats.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag