064892 - Verkeer en vervoer. Vliegtuigongeluk. In september is er in de buurt van Drimmelen een vliegtuig met motorpech naar beneden gekomen. Verdere gegevens ontbreken. Van de personen op de foto staat rechts Christiaan Schrier, veldwachter te Drimmelen. De vlieger was res.sgt. J.H.W. Belie bwk bij de KLM. - Foto's & Kaarten

Verkeer en vervoer. Vliegtuigongeluk. In september is er in de buurt van Drimmelen een vliegtuig met motorpech naar beneden gekomen. Verdere gegevens ontbreken. Van de personen op de foto staat rechts Christiaan Schrier, veldwachter te Drimmelen. De vlieger was res.sgt. J.H.W. Belie bwk bij de KLM.

Fotonummer["064892"]
PlaatsDrimmelen
Datering vanaf29-09-1931
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVerkeer en vervoer. Vliegtuigongeluk. In september is er in de buurt van Drimmelen een vliegtuig met motorpech naar beneden gekomen. Verdere gegevens ontbreken. Van de personen op de foto staat rechts Christiaan Schrier, veldwachter te Drimmelen. De vlieger was res.sgt. J.H.W. Belie bwk bij de KLM.
AnnotatieDe Koninklijke Luchtmacht in Den Haag heeft informatie verstrekt over het type van het vliegtuig. Maar van bovenstaand ongeval was ook in hun archieven niets terug te vinden. Vliegtuig voor 2 personen, type Fokker C.I. Lynx, motor: Armstrong Siddeley Lynx Aan hun verzoek om een afdruk heb ik voldaan. Wijnand van Gils Zie onderstaand bericht. Geachte heer van Gils, Voor 1934 heb ik in de klad-ongevallenlijst 1930-1937 geen vermelding kunnen vinden van een ongeval met een Fokker C.I. Lynx (motor Armstrong Siddeley Lynx). Wel in 1937: 26 mei, Hoge/Lage Zwaluwe, C.I. Lynx reg. 492. Vlieger: Asp.res.off. (ARO) D. H. Janzee Ongevaloorzaak: Oliedruk teruggelopen. Veel schade, vliegtuig AFGESCHREVEN. De vlieger was in opleiding, en blijkbaar solo op dit type. Of er een passagier aan boord was is niet vermeld. Dat kon een medeleerling of een monteur zijn. De C.I. (BMW en Lynx) werd gebruikt voor de voortgezette opleiding. We hebben geen uitgewerkte ongevallenlijst meer. We mogen NIET uitsluiten dat er toch in 1934 een ongeval was. Ik verzoek u derhalve e.e.a. nog eens na te gaan. De foto is niet in ons archief aanwezig, en we zouden derhalve graag zo mogelijk een afdruk ontvangen (bv. in de vorm van een scan, via e-post). Ik hoop u hiermee iets verder geholpen te hebben. F. Gerdessen, vrijwilliger SLH.
Datum

064892 - Verkeer en vervoer. Vliegtuigongeluk. In september is er in de buurt van Drimmelen een vliegtuig met motorpech naar beneden gekomen. Verdere gegevens ontbreken. Van de personen op de foto staat rechts Christiaan Schrier, veldwachter te Drimmelen. De vlieger was res.sgt. J.H.W. Belie bwk bij de KLM.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag