001810 - De Markt, later Oude Markt, genoemd naar de markten die er van oudsher werden gehouden. Vroeger telde Tilburg vier jaarmarkten: op het feest van St. Paulus bekering (26 januari), de maandag na Palmzondag, de vooravond van het feest van St. Jan de Doper (23 juli) en de maandag na het feest van de patroonheilige van Tilburg, St. Dionysius (9 oktober). In de volksmond droegen deze markten de namen: Kouwmert, Palmmert, St. Jansmert en Baomismert. Een jaarmarkt in 1885 kwam in het nieuws omdat er een geschrift 'van socialistische reuk', afkomstig van Excelsior uit Den Haag verspreid werd. De journalist van de Tilburgsche Courant slaakte de verzuchting dat hij hoopte dat de politie in de toekomst 'dergelijke opruiing uit onze stad zal weren'. - Foto's & Kaarten

De Markt, later Oude Markt, genoemd naar de markten die er van oudsher werden gehouden. Vroeger telde Tilburg vier jaarmarkten: op het feest van St. Paulus bekering (26 januari), de maandag na Palmzondag, de vooravond van het feest van St. Jan de Doper (23 juli) en de maandag na het feest van de patroonheilige van Tilburg, St. Dionysius (9 oktober). In de volksmond droegen deze markten de namen: Kouwmert, Palmmert, St. Jansmert en Baomismert. Een jaarmarkt in 1885 kwam in het nieuws omdat er een geschrift 'van socialistische reuk', afkomstig van Excelsior uit Den Haag verspreid werd. De journalist van de Tilburgsche Courant slaakte de verzuchting dat hij hoopte dat de politie in de toekomst 'dergelijke opruiing uit onze stad zal weren'.

Fotonummer["001810"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Markt"]
WijkCentrum
Datering vanaf1905
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Markt, later Oude Markt, genoemd naar de markten die er van oudsher werden gehouden. Vroeger telde Tilburg vier jaarmarkten: op het feest van St. Paulus bekering (26 januari), de maandag na Palmzondag, de vooravond van het feest van St. Jan de Doper (23 juli) en de maandag na het feest van de patroonheilige van Tilburg, St. Dionysius (9 oktober). In de volksmond droegen deze markten de namen: Kouwmert, Palmmert, St. Jansmert en Baomismert. Een jaarmarkt in 1885 kwam in het nieuws omdat er een geschrift 'van socialistische reuk', afkomstig van Excelsior uit Den Haag verspreid werd. De journalist van de Tilburgsche Courant slaakte de verzuchting dat hij hoopte dat de politie in de toekomst 'dergelijke opruiing uit onze stad zal weren'.
AnnotatieAch Lieve Tijd (16) p. 365 en 370. TC 6.8.1885.
Datum

001810 - De Markt, later Oude Markt, genoemd naar de markten die er van oudsher werden gehouden. Vroeger telde Tilburg vier jaarmarkten: op het feest van St. Paulus bekering (26 januari), de maandag na Palmzondag, de vooravond van het feest van St. Jan de Doper (23 juli) en de maandag na het feest van de patroonheilige van Tilburg, St. Dionysius (9 oktober). In de volksmond droegen deze markten de namen: Kouwmert, Palmmert, St. Jansmert en Baomismert. Een jaarmarkt in 1885 kwam in het nieuws omdat er een geschrift 'van socialistische reuk', afkomstig van Excelsior uit Den Haag verspreid werd. De journalist van de Tilburgsche Courant slaakte de verzuchting dat hij hoopte dat de politie in de toekomst 'dergelijke opruiing uit onze stad zal weren'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag