651291 - Tilburg, 125 jaar stad aan het spoor. Manifestatie. Herdenkingspenning van het 125 jarig bestaan van de spoorlijn Breda - Tilburg. De spoorlijn werd geopend in oktober 1863. De afbeelding (rechts) van de penning spreekt voor zich; het linkse gedeelte laat de stoomtrein zien met op de voorgrond het wapen van de stad Breda (drie zilveren St. Andrieskruisen) rechts het wapenschild van de stad Tilburg met een burcht (van goud), bestaande uit drie torens waarvan de middelste iets groter is dan de andere twee. Op ieder torendak staat een spits met bol en een windvaan. Om het geheel heen staat een veelhoekige ringmuur met een poortopening in de schildpunt. - Foto's & Kaarten

Tilburg, 125 jaar stad aan het spoor. Manifestatie. Herdenkingspenning van het 125 jarig bestaan van de spoorlijn Breda - Tilburg. De spoorlijn werd geopend in oktober 1863. De afbeelding (rechts) van de penning spreekt voor zich; het linkse gedeelte laat de stoomtrein zien met op de voorgrond het wapen van de stad Breda (drie zilveren St. Andrieskruisen) rechts het wapenschild van de stad Tilburg met een burcht (van goud), bestaande uit drie torens waarvan de middelste iets groter is dan de andere twee. Op ieder torendak staat een spits met bol en een windvaan. Om het geheel heen staat een veelhoekige ringmuur met een poortopening in de schildpunt.

Fotonummer["651291"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf01-10-1988
FotograafRien Siers, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTilburg, 125 jaar stad aan het spoor. Manifestatie. Herdenkingspenning van het 125 jarig bestaan van de spoorlijn Breda - Tilburg. De spoorlijn werd geopend in oktober 1863. De afbeelding (rechts) van de penning spreekt voor zich; het linkse gedeelte laat de stoomtrein zien met op de voorgrond het wapen van de stad Breda (drie zilveren St. Andrieskruisen) rechts het wapenschild van de stad Tilburg met een burcht (van goud), bestaande uit drie torens waarvan de middelste iets groter is dan de andere twee. Op ieder torendak staat een spits met bol en een windvaan. Om het geheel heen staat een veelhoekige ringmuur met een poortopening in de schildpunt.
AnnotatieGoogle
Datum

651291 - Tilburg, 125 jaar stad aan het spoor. Manifestatie. Herdenkingspenning van het 125 jarig bestaan van de spoorlijn Breda - Tilburg. De spoorlijn werd geopend  in oktober 1863. De afbeelding (rechts) van de penning spreekt voor zich; het linkse gedeelte laat de stoomtrein zien met op de voorgrond  het wapen van de stad Breda (drie zilveren St. Andrieskruisen) rechts het wapenschild van de stad Tilburg met een burcht (van goud), bestaande uit drie torens waarvan de middelste iets groter is dan de andere twee. Op ieder torendak staat een spits met bol en een windvaan. Om het geheel heen staat een veelhoekige ringmuur met een poortopening in de schildpunt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag