039007 - Volt. Zuid. Productie. Fabricage. Condensatoren. Walserij. Micro schaafmachine voor het schaven van messingband waaruit condensatorplaatjes werden gestanst. De dikte van het te schaven materiaal moest en kon op ± 0,001 mm nauwkeurig zijn. De dikte instelling geschiedde met de handwielen. Bovenaan staat een micrometer welke op 1/1000 mm kon worden afgelezen. De slierten die zichtbaar zijn is het z.g.n. schaafsel of afval. De machine is ontwikkeld door bedrijfsmechanisatie Volt. De meest rechtse walser is de heer Pankow.Locatie gebouw C. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Productie. Fabricage. Condensatoren. Walserij. Micro schaafmachine voor het schaven van messingband waaruit condensatorplaatjes werden gestanst. De dikte van het te schaven materiaal moest en kon op ± 0,001 mm nauwkeurig zijn. De dikte instelling geschiedde met de handwielen. Bovenaan staat een micrometer welke op 1/1000 mm kon worden afgelezen. De slierten die zichtbaar zijn is het z.g.n. schaafsel of afval. De machine is ontwikkeld door bedrijfsmechanisatie Volt. De meest rechtse walser is de heer Pankow.Locatie gebouw C.

Fotonummer["039007"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-10-1950
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Productie. Fabricage. Condensatoren. Walserij. Micro schaafmachine voor het schaven van messingband waaruit condensatorplaatjes werden gestanst. De dikte van het te schaven materiaal moest en kon op ± 0,001 mm nauwkeurig zijn. De dikte instelling geschiedde met de handwielen. Bovenaan staat een micrometer welke op 1/1000 mm kon worden afgelezen. De slierten die zichtbaar zijn is het z.g.n. schaafsel of afval. De machine is ontwikkeld door bedrijfsmechanisatie Volt. De meest rechtse walser is de heer Pankow.Locatie gebouw C.
AnnotatieVoltcontact oktober 1950. Tussen gloeilamp en hoogspanningstrafo blz. 40.
Datum

039007 - Volt. Zuid. Productie. Fabricage. Condensatoren. Walserij. Micro schaafmachine voor het schaven van messingband waaruit condensatorplaatjes werden gestanst. De dikte van het te schaven materiaal moest en kon op ± 0,001 mm nauwkeurig zijn. De dikte instelling geschiedde met de handwielen. Bovenaan staat een micrometer welke op 1/1000 mm kon worden afgelezen. De slierten die zichtbaar zijn is het z.g.n. schaafsel of afval. De machine is ontwikkeld door bedrijfsmechanisatie Volt. De meest rechtse walser is de heer Pankow.Locatie gebouw C.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag