008428 - Kadasterkaart. Kaart van J.F. Hutten uit 1835 met kadastrale gegevens van de bezittingen van Koning Willem II in Tilburg (gedeelte van sectie B.) Ronald Peeters schrijft hierover: "Eens bezat koning Willem II in Tilburg aanmerkelijke stukken grond, een paleis, een tuinhuis aan de Koningshoeven, een kazerne, een pannenbakkerij, een schaapskooi en vele hoeven in Tilburg. Thans bezitten zijn nazaten hier nog slechts één perceel van 96 vierkante meter. Dit is het stukje grond gelegen bij de fontein voor het paleis-raadhuis, waar de oorspronkelijke gedenknaald ter nagedachtenis van Willem II heeft gestaan". - Foto's & Kaarten

Kadasterkaart. Kaart van J.F. Hutten uit 1835 met kadastrale gegevens van de bezittingen van Koning Willem II in Tilburg (gedeelte van sectie B.) Ronald Peeters schrijft hierover: "Eens bezat koning Willem II in Tilburg aanmerkelijke stukken grond, een paleis, een tuinhuis aan de Koningshoeven, een kazerne, een pannenbakkerij, een schaapskooi en vele hoeven in Tilburg. Thans bezitten zijn nazaten hier nog slechts één perceel van 96 vierkante meter. Dit is het stukje grond gelegen bij de fontein voor het paleis-raadhuis, waar de oorspronkelijke gedenknaald ter nagedachtenis van Willem II heeft gestaan".

Fotonummer["008428"]
PlaatsTilburg
HerkomstRijksarchief Den Bosch
Uiterlijke vormplattegrond
OmschrijvingKadasterkaart. Kaart van J.F. Hutten uit 1835 met kadastrale gegevens van de bezittingen van Koning Willem II in Tilburg (gedeelte van sectie B.) Ronald Peeters schrijft hierover: "Eens bezat koning Willem II in Tilburg aanmerkelijke stukken grond, een paleis, een tuinhuis aan de Koningshoeven, een kazerne, een pannenbakkerij, een schaapskooi en vele hoeven in Tilburg. Thans bezitten zijn nazaten hier nog slechts één perceel van 96 vierkante meter. Dit is het stukje grond gelegen bij de fontein voor het paleis-raadhuis, waar de oorspronkelijke gedenknaald ter nagedachtenis van Willem II heeft gestaan".
AnnotatieRonald Peeters, Koning Willem II, Opperbevelhebber van het leger, ondernemer en grootgrondbezitter in Tilburg. 1999, p. 3
Datum

008428 - Kadasterkaart. Kaart van J.F. Hutten uit 1835 met kadastrale gegevens van de bezittingen van Koning Willem II in Tilburg (gedeelte van sectie B.) Ronald Peeters schrijft hierover: "Eens bezat koning Willem II in Tilburg aanmerkelijke stukken grond, een paleis, een tuinhuis aan de Koningshoeven, een kazerne, een pannenbakkerij, een schaapskooi en vele hoeven in Tilburg. Thans bezitten zijn nazaten hier nog slechts één perceel van 96 vierkante meter. Dit is het stukje grond gelegen bij de fontein voor het paleis-raadhuis, waar de oorspronkelijke gedenknaald ter nagedachtenis van Willem II heeft gestaan".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag