054719 - Vrijthof. Op 21 oktober 1967 werd het plein tot beschermd dorpsgezicht verklaard bij beschikking van het ministerie van CRM. Rechts het oude gemeentehuis. Links daarvan woonde rond 1910 bakker Van der Poel. Dit pand werd in 1994 eigendom van de gemeente. De fraaie Kempische woning daarnaast werd gesloopt door dr. P.C. de Brouwer die er een modern pand liet bouwen. In 1964 kwam de inboedel van dit huis onder de hamer, waarbij veel kunstvoorwerpen te koop werden aangeboden. De opbrengst was zeer laag. Burgemeester Meuwese bijvoorbeeld kocht voor 65 gulden een beeld van St. Franciscus, dat door de gemeente aan P.C. de Brouwer was geschonken ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. - Foto's & Kaarten

Vrijthof. Op 21 oktober 1967 werd het plein tot beschermd dorpsgezicht verklaard bij beschikking van het ministerie van CRM. Rechts het oude gemeentehuis. Links daarvan woonde rond 1910 bakker Van der Poel. Dit pand werd in 1994 eigendom van de gemeente. De fraaie Kempische woning daarnaast werd gesloopt door dr. P.C. de Brouwer die er een modern pand liet bouwen. In 1964 kwam de inboedel van dit huis onder de hamer, waarbij veel kunstvoorwerpen te koop werden aangeboden. De opbrengst was zeer laag. Burgemeester Meuwese bijvoorbeeld kocht voor 65 gulden een beeld van St. Franciscus, dat door de gemeente aan P.C. de Brouwer was geschonken ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag.

Fotonummer["054719"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Vrijthof"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingVrijthof. Op 21 oktober 1967 werd het plein tot beschermd dorpsgezicht verklaard bij beschikking van het ministerie van CRM. Rechts het oude gemeentehuis. Links daarvan woonde rond 1910 bakker Van der Poel. Dit pand werd in 1994 eigendom van de gemeente. De fraaie Kempische woning daarnaast werd gesloopt door dr. P.C. de Brouwer die er een modern pand liet bouwen. In 1964 kwam de inboedel van dit huis onder de hamer, waarbij veel kunstvoorwerpen te koop werden aangeboden. De opbrengst was zeer laag. Burgemeester Meuwese bijvoorbeeld kocht voor 65 gulden een beeld van St. Franciscus, dat door de gemeente aan P.C. de Brouwer was geschonken ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p. 26.
Datum["1910"]

054719 - Vrijthof. Op 21 oktober 1967 werd het plein tot beschermd dorpsgezicht verklaard bij beschikking van het ministerie van CRM. Rechts het oude gemeentehuis. Links daarvan woonde rond 1910 bakker Van der Poel. Dit pand werd in 1994 eigendom van de gemeente. De fraaie Kempische woning daarnaast werd gesloopt door dr. P.C. de Brouwer die er een modern pand liet bouwen. In 1964 kwam de inboedel van dit huis onder de hamer, waarbij veel kunstvoorwerpen te koop werden aangeboden. De opbrengst was zeer laag. Burgemeester Meuwese bijvoorbeeld kocht voor 65 gulden een beeld van St. Franciscus, dat door de gemeente aan P.C. de Brouwer was geschonken ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag