057790 - Gilze. Heuvel. in 1908 was het straatbeeld van de Heuvel al sterk veranderd. Rechts het woonhuis van H.A. Ermen aan de Aalstraat en daarachter de in 1906 gebouwde woning van de weduwe G. van Poppel aan de Raadhuisstraat. Links de kapel en het klooster, de woning van de gezusters Ermen en het intussen verbouwde woonhuis van de koekfabrikant G. Smolders. Het z.g. plantsoen alhier zou later ook wel met de weidse naam Wilhelminapark worden aangeduid. - Foto's & Kaarten

Gilze. Heuvel. in 1908 was het straatbeeld van de Heuvel al sterk veranderd. Rechts het woonhuis van H.A. Ermen aan de Aalstraat en daarachter de in 1906 gebouwde woning van de weduwe G. van Poppel aan de Raadhuisstraat. Links de kapel en het klooster, de woning van de gezusters Ermen en het intussen verbouwde woonhuis van de koekfabrikant G. Smolders. Het z.g. plantsoen alhier zou later ook wel met de weidse naam Wilhelminapark worden aangeduid.

Fotonummer["057790"]
PlaatsGilze
Straat["Heuvel"]
Datering vanaf1908
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingGilze. Heuvel. in 1908 was het straatbeeld van de Heuvel al sterk veranderd. Rechts het woonhuis van H.A. Ermen aan de Aalstraat en daarachter de in 1906 gebouwde woning van de weduwe G. van Poppel aan de Raadhuisstraat. Links de kapel en het klooster, de woning van de gezusters Ermen en het intussen verbouwde woonhuis van de koekfabrikant G. Smolders. Het z.g. plantsoen alhier zou later ook wel met de weidse naam Wilhelminapark worden aangeduid.
Datum

057790 - Gilze. Heuvel. in 1908 was het straatbeeld van de Heuvel al sterk veranderd. Rechts het woonhuis van H.A. Ermen aan de Aalstraat en daarachter de in 1906 gebouwde woning van de weduwe G. van Poppel aan de Raadhuisstraat. Links de kapel en het klooster, de woning van de gezusters Ermen en het intussen verbouwde woonhuis van de koekfabrikant G. Smolders. Het z.g. plantsoen alhier zou later ook wel met de weidse naam Wilhelminapark worden aangeduid.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag