002634 - Kerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. De kerk werd gebouwd in een gebied dat toen nog ‘de havervelden’ werd genoemd, een gebied dat ongeveer begrensd werd door de Lange Nieuwstraat, de Buitenstraat, de Oude Langstraat, de Veldhovenstraat en het Wilhelminapark met de Stedekestraat. Rechts op de achtergrond de schoorstenen van de Tilburgse Energiebedrijven. - Foto's & Kaarten

Kerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. De kerk werd gebouwd in een gebied dat toen nog ‘de havervelden’ werd genoemd, een gebied dat ongeveer begrensd werd door de Lange Nieuwstraat, de Buitenstraat, de Oude Langstraat, de Veldhovenstraat en het Wilhelminapark met de Stedekestraat. Rechts op de achtergrond de schoorstenen van de Tilburgse Energiebedrijven.

Fotonummer["002634"]
PlaatsTilburg
Straat["Theresiaplein"]
WijkBesterd
Datering vanaf1932
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. De kerk werd gebouwd in een gebied dat toen nog ‘de havervelden’ werd genoemd, een gebied dat ongeveer begrensd werd door de Lange Nieuwstraat, de Buitenstraat, de Oude Langstraat, de Veldhovenstraat en het Wilhelminapark met de Stedekestraat. Rechts op de achtergrond de schoorstenen van de Tilburgse Energiebedrijven.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 44.
Huisnummer1
Datum

002634 - Kerk en pastorie van de parochie van de H. Theresia van het Kindje Jezus aan het Theresiaplein. De kerk werd gebouwd in een gebied dat toen nog ‘de havervelden’ werd genoemd, een gebied dat ongeveer begrensd werd door de Lange Nieuwstraat, de Buitenstraat, de Oude Langstraat, de Veldhovenstraat en het Wilhelminapark met de Stedekestraat. Rechts op de achtergrond de schoorstenen van de Tilburgse Energiebedrijven.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag