003746 - Een van de eerste autobezitters in Tilburg was wollenstoffenfabrikant W. Brands uit de Heuvelstraat. Deze foto, gedateerd oktober 1906, is gemaakt in de tuin van Brands, waar nu V & D staat. De toenmalige eigenaar van de fabriek was Bart Brands, gehuwd met Cornelia Jansen. De inzittenden van de auto zijn waarschijnlijk kinderen van het echtpaar Brands-Jansen. De eerste Nederlandse autobezitter was, voor zover nu bekend, de Tilburger Josephus Jacobus (Joseph) Bogaers (1869-1930), zoon van de textielfabrikant Vincent Bogaers. - Foto's & Kaarten

Een van de eerste autobezitters in Tilburg was wollenstoffenfabrikant W. Brands uit de Heuvelstraat. Deze foto, gedateerd oktober 1906, is gemaakt in de tuin van Brands, waar nu V & D staat. De toenmalige eigenaar van de fabriek was Bart Brands, gehuwd met Cornelia Jansen. De inzittenden van de auto zijn waarschijnlijk kinderen van het echtpaar Brands-Jansen. De eerste Nederlandse autobezitter was, voor zover nu bekend, de Tilburger Josephus Jacobus (Joseph) Bogaers (1869-1930), zoon van de textielfabrikant Vincent Bogaers.

Fotonummer["003746"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf01-10-1906
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingEen van de eerste autobezitters in Tilburg was wollenstoffenfabrikant W. Brands uit de Heuvelstraat. Deze foto, gedateerd oktober 1906, is gemaakt in de tuin van Brands, waar nu V & D staat. De toenmalige eigenaar van de fabriek was Bart Brands, gehuwd met Cornelia Jansen. De inzittenden van de auto zijn waarschijnlijk kinderen van het echtpaar Brands-Jansen. De eerste Nederlandse autobezitter was, voor zover nu bekend, de Tilburger Josephus Jacobus (Joseph) Bogaers (1869-1930), zoon van de textielfabrikant Vincent Bogaers.
AnnotatieAch lieve tijd, dl. 2, p. 46. Ronald Peeters, Tilburger eerste Nederlander met auto. In: Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur. Jrg. XV (1997), nr.1, p. 30-31
Datum

003746 - Een van de eerste autobezitters in Tilburg was wollenstoffenfabrikant W. Brands uit de Heuvelstraat. Deze foto, gedateerd oktober 1906, is gemaakt in de tuin van Brands, waar nu V & D staat. De toenmalige eigenaar van de fabriek was Bart Brands, gehuwd met Cornelia Jansen. De inzittenden van de auto zijn waarschijnlijk kinderen van het echtpaar Brands-Jansen. De eerste Nederlandse autobezitter was, voor zover nu bekend, de Tilburger Josephus Jacobus (Joseph) Bogaers (1869-1930), zoon van de textielfabrikant Vincent Bogaers.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag