044363 - WOII; WO2; Textielindustrie. In het najaar van 1942 werd personeel van textielfabriek Enneking aan de Goirkestraat slachtoffer van de Arbeitseinsatz. De foto werd genomen op het fabrieksterrein voor het vertrek. De timmerman van het bedrijf, Jan Spijkers, had de houten koffers getimmerd voor de arbeiders. Enneking zorgde voor levensmiddelen, zeep enz. Zevende van links Jaoneke Kuijpers, in de fabriek bekend als een vrolijke man en gangmaker. Links van Kuijpers Toon Jansen. Hij kwam op 22 juni 1943 om het leven bij een bombardement op Krefeld. - Foto's & Kaarten

WOII; WO2; Textielindustrie. In het najaar van 1942 werd personeel van textielfabriek Enneking aan de Goirkestraat slachtoffer van de Arbeitseinsatz. De foto werd genomen op het fabrieksterrein voor het vertrek. De timmerman van het bedrijf, Jan Spijkers, had de houten koffers getimmerd voor de arbeiders. Enneking zorgde voor levensmiddelen, zeep enz. Zevende van links Jaoneke Kuijpers, in de fabriek bekend als een vrolijke man en gangmaker. Links van Kuijpers Toon Jansen. Hij kwam op 22 juni 1943 om het leven bij een bombardement op Krefeld.

Fotonummer["044363"]
PlaatsTilburg
Straat["Goirkestraat"]
WijkGoirke
Datering vanaf1942
Fotograafonbekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWOII; WO2; Textielindustrie. In het najaar van 1942 werd personeel van textielfabriek Enneking aan de Goirkestraat slachtoffer van de Arbeitseinsatz. De foto werd genomen op het fabrieksterrein voor het vertrek. De timmerman van het bedrijf, Jan Spijkers, had de houten koffers getimmerd voor de arbeiders. Enneking zorgde voor levensmiddelen, zeep enz. Zevende van links Jaoneke Kuijpers, in de fabriek bekend als een vrolijke man en gangmaker. Links van Kuijpers Toon Jansen. Hij kwam op 22 juni 1943 om het leven bij een bombardement op Krefeld.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien, 27.10.2004.
Datum

044363 - WOII; WO2; Textielindustrie. In het najaar van 1942 werd personeel van textielfabriek Enneking aan de Goirkestraat slachtoffer van de Arbeitseinsatz. De foto werd genomen op het fabrieksterrein voor het vertrek. De timmerman van het bedrijf, Jan Spijkers, had de houten koffers getimmerd voor de arbeiders. Enneking zorgde voor levensmiddelen, zeep enz. Zevende van links Jaoneke Kuijpers, in de fabriek bekend als een vrolijke man en gangmaker. Links van Kuijpers Toon Jansen. Hij kwam op 22 juni 1943 om het leven bij een bombardement op Krefeld.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag