047674 - Op last van de Duitse rijkscommissaris werd in Nederland naar voorbeeld van de Duitse "Winterhilfe" de Winterhulp Nederland opgericht, met het doel geld in te zamelen voor de sociaal zwakkeren. Op de foto een groep Goirlese collectanten voor het gemeentehuis. De groep bestond vooral uit verplicht aangewezen ambtenaren. Op de eerste rij v.l.n.r. NN, Rijksduitser Adler (volgens een andere bron Phielix), Antoon Sterk, NN, Mien Verkerk, een dochter van slager Van den Hout, Suus Vekemans, Rijksduitser Sindorff, burgemeester Van Ginneken, Neel de Volder, Henri Vekemans, Ans van Besouw, Gertie van Ginneken, Sus Tra, Anneke Tra en Frans de Jong. Op de tweede rij v.l.n.r. secretaris A. Smits, Van de Pol, armmeester Philipsen, Nol van Erven, Piet Santegoets-van den Hout, kapelaan Remy, gemeente-ontvanger Van Aken, Frits Copal, meester Dirksen van de openbare school en NN. Boven de zuilen reclame-affiches van de Winterhulp. - Foto's & Kaarten

Op last van de Duitse rijkscommissaris werd in Nederland naar voorbeeld van de Duitse "Winterhilfe" de Winterhulp Nederland opgericht, met het doel geld in te zamelen voor de sociaal zwakkeren. Op de foto een groep Goirlese collectanten voor het gemeentehuis. De groep bestond vooral uit verplicht aangewezen ambtenaren. Op de eerste rij v.l.n.r. NN, Rijksduitser Adler (volgens een andere bron Phielix), Antoon Sterk, NN, Mien Verkerk, een dochter van slager Van den Hout, Suus Vekemans, Rijksduitser Sindorff, burgemeester Van Ginneken, Neel de Volder, Henri Vekemans, Ans van Besouw, Gertie van Ginneken, Sus Tra, Anneke Tra en Frans de Jong. Op de tweede rij v.l.n.r. secretaris A. Smits, Van de Pol, armmeester Philipsen, Nol van Erven, Piet Santegoets-van den Hout, kapelaan Remy, gemeente-ontvanger Van Aken, Frits Copal, meester Dirksen van de openbare school en NN. Boven de zuilen reclame-affiches van de Winterhulp.

Fotonummer["047674"]
PlaatsGoirle
Straat["Kerkstraat"]
Datering vanaf15-04-1942
Fotograafonbekend
HerkomstCollectie gem. Goirle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp last van de Duitse rijkscommissaris werd in Nederland naar voorbeeld van de Duitse "Winterhilfe" de Winterhulp Nederland opgericht, met het doel geld in te zamelen voor de sociaal zwakkeren. Op de foto een groep Goirlese collectanten voor het gemeentehuis. De groep bestond vooral uit verplicht aangewezen ambtenaren. Op de eerste rij v.l.n.r. NN, Rijksduitser Adler (volgens een andere bron Phielix), Antoon Sterk, NN, Mien Verkerk, een dochter van slager Van den Hout, Suus Vekemans, Rijksduitser Sindorff, burgemeester Van Ginneken, Neel de Volder, Henri Vekemans, Ans van Besouw, Gertie van Ginneken, Sus Tra, Anneke Tra en Frans de Jong. Op de tweede rij v.l.n.r. secretaris A. Smits, Van de Pol, armmeester Philipsen, Nol van Erven, Piet Santegoets-van den Hout, kapelaan Remy, gemeente-ontvanger Van Aken, Frits Copal, meester Dirksen van de openbare school en NN. Boven de zuilen reclame-affiches van de Winterhulp.
AnnotatieGoirle 1940-1945, p. 148. Een eeuw Goirle 1870-1970, p. 139.
Datum

047674 - Op last van de Duitse rijkscommissaris werd in Nederland naar voorbeeld van de Duitse "Winterhilfe" de Winterhulp Nederland opgericht, met het doel geld in te zamelen voor de sociaal zwakkeren. Op de foto een groep Goirlese collectanten voor het gemeentehuis. De groep bestond vooral uit verplicht aangewezen ambtenaren. Op de eerste rij v.l.n.r. NN, Rijksduitser Adler (volgens een andere bron Phielix), Antoon Sterk, NN, Mien Verkerk, een dochter van slager Van den Hout, Suus Vekemans, Rijksduitser Sindorff, burgemeester Van Ginneken, Neel de Volder, Henri Vekemans, Ans van Besouw, Gertie van Ginneken, Sus Tra, Anneke Tra en Frans de Jong. Op de tweede rij v.l.n.r. secretaris A. Smits, Van de Pol, armmeester Philipsen, Nol van Erven, Piet Santegoets-van den Hout, kapelaan Remy, gemeente-ontvanger Van Aken, Frits Copal, meester Dirksen van de openbare school en NN. Boven de zuilen reclame-affiches van de Winterhulp.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag