022986 - Elisabethziekenhuis. Doopvont in de tuin van het St. Elisabethziekenhuis. Ontwerp van Eduard Cuypers, architect van het ziekenhuis met de toepasselijke tekst: water, vuur en aard hebben mij gebaard". de doopvont stand oorspronkelijk niet in de kapel, maar in een aparte ruimte op de 1ste etage.na de verhuizing in 1982 werd het geplaatst in de binnentuin van de kapel, thans stilteruimte. Renovatie was noodzakelijk, en nu maakt het vont deel uit van een monumentje voor doodgeboren kinderen. - Foto's & Kaarten

Elisabethziekenhuis. Doopvont in de tuin van het St. Elisabethziekenhuis. Ontwerp van Eduard Cuypers, architect van het ziekenhuis met de toepasselijke tekst: water, vuur en aard hebben mij gebaard". de doopvont stand oorspronkelijk niet in de kapel, maar in een aparte ruimte op de 1ste etage.na de verhuizing in 1982 werd het geplaatst in de binnentuin van de kapel, thans stilteruimte. Renovatie was noodzakelijk, en nu maakt het vont deel uit van een monumentje voor doodgeboren kinderen.

Fotonummer["022986"]
PlaatsTilburg
Straat["Jan van Beverwijckstraat"]
WijkTivoli
Datering vanaf01-02-1981
FotograafDré van den Bogaard
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingElisabethziekenhuis. Doopvont in de tuin van het St. Elisabethziekenhuis. Ontwerp van Eduard Cuypers, architect van het ziekenhuis met de toepasselijke tekst: water, vuur en aard hebben mij gebaard". de doopvont stand oorspronkelijk niet in de kapel, maar in een aparte ruimte op de 1ste etage.na de verhuizing in 1982 werd het geplaatst in de binnentuin van de kapel, thans stilteruimte. Renovatie was noodzakelijk, en nu maakt het vont deel uit van een monumentje voor doodgeboren kinderen.
AnnotatieOns Elisabeth in beeld, 2012, St. Elisabeth Ziekenhuis, pag. 16-17. Helma Keijzers
Datum

022986 - Elisabethziekenhuis. Doopvont in de tuin van het St. Elisabethziekenhuis. Ontwerp van Eduard Cuypers, architect van het ziekenhuis met de toepasselijke tekst: water, vuur en aard hebben mij gebaard". de doopvont stand oorspronkelijk niet in de kapel, maar in een aparte ruimte op de 1ste etage.na de verhuizing in 1982 werd het geplaatst in de binnentuin van de kapel, thans stilteruimte. Renovatie was noodzakelijk, en nu maakt het vont deel uit van een monumentje voor doodgeboren kinderen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag