055734 - De eerste voetbalclub van Hilvarenbeek. De volharding, beschikte rond 1910 over een veld bij de steenoven. De club bestond nog in 1923, toen subsidie gevraagd werd aan de gemeente, die werd afgewezen. Daarna ging de Volharding ter ziele, maar in 1932 werd een nieuwe club met de naam `de Volharding´opgericht. Hiervan is de naam later veranderd in Hilvaria. de foto werd genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog toen leden van de Volharding een wedstrijd speelde tegen ingekwartierde militairen. Let op de enorme goal. Slechts enkele namen zijn bekend: Mallens, Jan Hendriks, Jan Bressers, Janus Smolders en Janus Zeebregts. - Foto's & Kaarten

De eerste voetbalclub van Hilvarenbeek. De volharding, beschikte rond 1910 over een veld bij de steenoven. De club bestond nog in 1923, toen subsidie gevraagd werd aan de gemeente, die werd afgewezen. Daarna ging de Volharding ter ziele, maar in 1932 werd een nieuwe club met de naam `de Volharding´opgericht. Hiervan is de naam later veranderd in Hilvaria. de foto werd genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog toen leden van de Volharding een wedstrijd speelde tegen ingekwartierde militairen. Let op de enorme goal. Slechts enkele namen zijn bekend: Mallens, Jan Hendriks, Jan Bressers, Janus Smolders en Janus Zeebregts.

Fotonummer["055734"]
PlaatsHilvarenbeek
Datering vanaf1910
Herkomstcoll:
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe eerste voetbalclub van Hilvarenbeek. De volharding, beschikte rond 1910 over een veld bij de steenoven. De club bestond nog in 1923, toen subsidie gevraagd werd aan de gemeente, die werd afgewezen. Daarna ging de Volharding ter ziele, maar in 1932 werd een nieuwe club met de naam `de Volharding´opgericht. Hiervan is de naam later veranderd in Hilvaria. de foto werd genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog toen leden van de Volharding een wedstrijd speelde tegen ingekwartierde militairen. Let op de enorme goal. Slechts enkele namen zijn bekend: Mallens, Jan Hendriks, Jan Bressers, Janus Smolders en Janus Zeebregts.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen. p. 186
Datum

055734 - De eerste voetbalclub van Hilvarenbeek. De volharding, beschikte rond 1910 over een veld bij de steenoven. De club bestond nog in 1923, toen subsidie gevraagd werd aan de gemeente, die werd afgewezen. Daarna ging de Volharding ter ziele, maar in 1932 werd een nieuwe club met de naam `de Volharding´opgericht. Hiervan is de naam later veranderd in Hilvaria. de foto werd genomen tijdens de Eerste Wereldoorlog toen leden van de Volharding een wedstrijd speelde tegen ingekwartierde militairen. Let op de enorme goal. Slechts enkele namen zijn bekend: Mallens, Jan Hendriks, Jan Bressers, Janus Smolders en Janus Zeebregts.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag