001560 - In 1870 ontwikkelde architect Van Tulder samen met burgemeester Jansen het stratenplan Nijveroord, gelegen aan de noordzijde van de centrale werkplaats van de N.S. De naam van de voornaamste straat in dit plan, de Lange Nieuwstraat, werd in 1881 officiëel vastgesteld door de gemeenteraad: 'lopende van Mutsaers-Van Kakerken door Nijveroord tot de fabriek van Van Spaendonck' ofwel van de Gasthuisstraat, langs het St. Josephgesticht tot de Koestraat'. De straat was precies een kilometer lang, maar werd korter door de aanleg van de Besterdring in de jaren zestig van de 20e eeuw. Het gedeelte dat door de aanleg van deze ring werd afgesneden kreeg de naam Korte Nieuwstraat. - Foto's & Kaarten

In 1870 ontwikkelde architect Van Tulder samen met burgemeester Jansen het stratenplan Nijveroord, gelegen aan de noordzijde van de centrale werkplaats van de N.S. De naam van de voornaamste straat in dit plan, de Lange Nieuwstraat, werd in 1881 officiëel vastgesteld door de gemeenteraad: 'lopende van Mutsaers-Van Kakerken door Nijveroord tot de fabriek van Van Spaendonck' ofwel van de Gasthuisstraat, langs het St. Josephgesticht tot de Koestraat'. De straat was precies een kilometer lang, maar werd korter door de aanleg van de Besterdring in de jaren zestig van de 20e eeuw. Het gedeelte dat door de aanleg van deze ring werd afgesneden kreeg de naam Korte Nieuwstraat.

Fotonummer["001560"]
PlaatsTilburg
Straat["Lange Nieuwstraat"]
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingIn 1870 ontwikkelde architect Van Tulder samen met burgemeester Jansen het stratenplan Nijveroord, gelegen aan de noordzijde van de centrale werkplaats van de N.S. De naam van de voornaamste straat in dit plan, de Lange Nieuwstraat, werd in 1881 officiëel vastgesteld door de gemeenteraad: 'lopende van Mutsaers-Van Kakerken door Nijveroord tot de fabriek van Van Spaendonck' ofwel van de Gasthuisstraat, langs het St. Josephgesticht tot de Koestraat'. De straat was precies een kilometer lang, maar werd korter door de aanleg van de Besterdring in de jaren zestig van de 20e eeuw. Het gedeelte dat door de aanleg van deze ring werd afgesneden kreeg de naam Korte Nieuwstraat.
AnnotatieTilburgers in beeld, p. 23 Tilburg in oude ansichten I, nr. 137. De straten van Tilburg, p. 95. Stadsvorm Tilburg, historische ontwikkeling, p. 77.
Datum

001560 - In 1870 ontwikkelde architect Van Tulder samen met burgemeester Jansen het stratenplan Nijveroord, gelegen aan de noordzijde van de centrale werkplaats van de N.S. De naam van de voornaamste straat in dit plan, de Lange Nieuwstraat, werd in 1881 officiëel vastgesteld door de gemeenteraad: 'lopende van Mutsaers-Van Kakerken door Nijveroord tot de fabriek van Van Spaendonck' ofwel van de Gasthuisstraat, langs het St. Josephgesticht tot de Koestraat'.  De straat was precies een kilometer lang, maar werd korter door de aanleg van de Besterdring in de jaren zestig van de 20e eeuw. Het gedeelte dat door de aanleg van deze ring werd afgesneden kreeg de naam Korte Nieuwstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag