602382 - Muziek. Deelnemers aan de "Kerkmuziekweek", georganiseerd door de diocesane afdeling van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging in Tilburg. De foto werd genomen voor de St. Josephkerk aan de Heuvel. De week werd op 5 april geopend in de kerk van de Hoefstraat, met daarna een "begroetingsavond" in de bovenzaal van café Remmers. Op 6 april bestonden voor de verschillende koren gelegenheid om lessen te volgens aan de Leergangen. ´s Avonds volgde in de N.K. Harmonie een opvoering van het oratorium "De zeven vreugden van Maria", gecomponeert door Willem van Kalmthout, eerste directeur van de voorloper van het Brabants Conservatorium in Tilburg. De muziekweek werd besloten in de kerk aan de Gasthuishuisstraat, waar fraters en gelovigen om beurten het Te Deum zongen. - Foto's & Kaarten

Muziek. Deelnemers aan de "Kerkmuziekweek", georganiseerd door de diocesane afdeling van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging in Tilburg. De foto werd genomen voor de St. Josephkerk aan de Heuvel. De week werd op 5 april geopend in de kerk van de Hoefstraat, met daarna een "begroetingsavond" in de bovenzaal van café Remmers. Op 6 april bestonden voor de verschillende koren gelegenheid om lessen te volgens aan de Leergangen. ´s Avonds volgde in de N.K. Harmonie een opvoering van het oratorium "De zeven vreugden van Maria", gecomponeert door Willem van Kalmthout, eerste directeur van de voorloper van het Brabants Conservatorium in Tilburg. De muziekweek werd besloten in de kerk aan de Gasthuishuisstraat, waar fraters en gelovigen om beurten het Te Deum zongen.

Fotonummer["602382"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf01-04-1926
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMuziek. Deelnemers aan de "Kerkmuziekweek", georganiseerd door de diocesane afdeling van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging in Tilburg. De foto werd genomen voor de St. Josephkerk aan de Heuvel. De week werd op 5 april geopend in de kerk van de Hoefstraat, met daarna een "begroetingsavond" in de bovenzaal van café Remmers. Op 6 april bestonden voor de verschillende koren gelegenheid om lessen te volgens aan de Leergangen. ´s Avonds volgde in de N.K. Harmonie een opvoering van het oratorium "De zeven vreugden van Maria", gecomponeert door Willem van Kalmthout, eerste directeur van de voorloper van het Brabants Conservatorium in Tilburg. De muziekweek werd besloten in de kerk aan de Gasthuishuisstraat, waar fraters en gelovigen om beurten het Te Deum zongen.
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden 6-8 april 1926.
Datum

602382 - Muziek. Deelnemers aan de "Kerkmuziekweek", georganiseerd door de diocesane afdeling van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging in Tilburg. De foto werd genomen voor de St. Josephkerk aan de Heuvel. De week werd op 5 april geopend in de kerk van de Hoefstraat, met daarna een "begroetingsavond" in de bovenzaal van café Remmers. Op 6 april bestonden voor de verschillende koren gelegenheid om lessen te volgens aan de Leergangen. ´s Avonds volgde  in de N.K. Harmonie een opvoering van het oratorium "De zeven vreugden van Maria", gecomponeert door Willem van Kalmthout, eerste directeur van de voorloper van het Brabants Conservatorium in Tilburg. De muziekweek werd besloten in de kerk aan de Gasthuishuisstraat, waar fraters en gelovigen om beurten het Te Deum zongen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag