043988 - Toneel. Toneelvereniging The Showboat met de opvoering van het blijspel "Kruien door dik en dun". The Showboat werd opgericht in 1930 door A. Dröge (staande tweede van links). Men oefende in de Philharmonie, soms met Amsterdamse regisseurs, en trad op in de bioscoopzaal van de Liedertafel aan de Willem II-straat. In de mobilisatietijd trad Showboat ook op voor O. & O. (ontspanning en ontwikkeling voor militairen). De leden kwamen voornamelijk uit de Tilburgse fabrikantenkring en men speelde voor een goed doel, bijvoorbeeld de lighallen (Charlotteoord). Op de foto v.l.n.r. zittend: De Meer, E. van Kemenade, M. Ruding, voorzitter H. Janssen, E. Brouwers, L. Swagemakers, M. van Kemenade en El Kerstens. Naast Dröge staan op de achterste rij de heren E. Goyarts, Ch. Mutsaerts, John Majoie, W. Heufke en Jan Kerstens (2e van rechts) - Foto's & Kaarten

Toneel. Toneelvereniging The Showboat met de opvoering van het blijspel "Kruien door dik en dun". The Showboat werd opgericht in 1930 door A. Dröge (staande tweede van links). Men oefende in de Philharmonie, soms met Amsterdamse regisseurs, en trad op in de bioscoopzaal van de Liedertafel aan de Willem II-straat. In de mobilisatietijd trad Showboat ook op voor O. & O. (ontspanning en ontwikkeling voor militairen). De leden kwamen voornamelijk uit de Tilburgse fabrikantenkring en men speelde voor een goed doel, bijvoorbeeld de lighallen (Charlotteoord). Op de foto v.l.n.r. zittend: De Meer, E. van Kemenade, M. Ruding, voorzitter H. Janssen, E. Brouwers, L. Swagemakers, M. van Kemenade en El Kerstens. Naast Dröge staan op de achterste rij de heren E. Goyarts, Ch. Mutsaerts, John Majoie, W. Heufke en Jan Kerstens (2e van rechts)

Fotonummer["043988"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf06-01-1931
FotograafA. van Beurden (Leo van Beurden)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingToneel. Toneelvereniging The Showboat met de opvoering van het blijspel "Kruien door dik en dun". The Showboat werd opgericht in 1930 door A. Dröge (staande tweede van links). Men oefende in de Philharmonie, soms met Amsterdamse regisseurs, en trad op in de bioscoopzaal van de Liedertafel aan de Willem II-straat. In de mobilisatietijd trad Showboat ook op voor O. & O. (ontspanning en ontwikkeling voor militairen). De leden kwamen voornamelijk uit de Tilburgse fabrikantenkring en men speelde voor een goed doel, bijvoorbeeld de lighallen (Charlotteoord). Op de foto v.l.n.r. zittend: De Meer, E. van Kemenade, M. Ruding, voorzitter H. Janssen, E. Brouwers, L. Swagemakers, M. van Kemenade en El Kerstens. Naast Dröge staan op de achterste rij de heren E. Goyarts, Ch. Mutsaerts, John Majoie, W. Heufke en Jan Kerstens (2e van rechts)
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden 7.1.1931, Brabants Dagblad rubriek Weerzien 2.2.2000.
Datum

043988 - Toneel. Toneelvereniging The Showboat met de opvoering van het blijspel "Kruien door dik en dun". The Showboat werd opgericht in 1930 door A. Dröge (staande tweede van links). Men oefende in de Philharmonie, soms met Amsterdamse regisseurs, en trad op in de bioscoopzaal van de Liedertafel aan de Willem II-straat. In de mobilisatietijd trad Showboat ook op voor O. & O. (ontspanning en ontwikkeling voor militairen). De leden kwamen voornamelijk uit de Tilburgse fabrikantenkring en men speelde voor een goed doel, bijvoorbeeld de lighallen (Charlotteoord). Op de foto v.l.n.r. zittend: De Meer, E. van Kemenade, M. Ruding, voorzitter H. Janssen, E. Brouwers, L. Swagemakers, M. van Kemenade en El Kerstens. Naast Dröge staan op de achterste rij de heren E. Goyarts, Ch. Mutsaerts, John Majoie, W. Heufke en Jan Kerstens (2e van rechts)
Contact en informatie
sluit Hulp nodig? Chat is online op maandag van 13.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.
op dinsdag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur en van 19.00-22.00 uur.
op vrijdag van 13.00-16.00 en van 19.00-22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag