056170 - Cornelis Rens geboren te Goirle op 12 november 1837 en aldaar overleden op 8 januari 1904. Hij was fotograaf, fabrikant van weefgetouwonderdelen, wiel- en houtdraaier, verver/glazenmaker, stoelenmaker, koperslager en wethouder. Hij trouwde met Anna Maria van Croonenburg. Hun zoon Jan Baptist was later in Goirle werkzaam als architect, textielfabrikant en burgemeester. - Foto's & Kaarten

Cornelis Rens geboren te Goirle op 12 november 1837 en aldaar overleden op 8 januari 1904. Hij was fotograaf, fabrikant van weefgetouwonderdelen, wiel- en houtdraaier, verver/glazenmaker, stoelenmaker, koperslager en wethouder. Hij trouwde met Anna Maria van Croonenburg. Hun zoon Jan Baptist was later in Goirle werkzaam als architect, textielfabrikant en burgemeester.

Fotonummer["056170"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1880
Herkomstcoll. dames Van Croonenburg, Breda.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingCornelis Rens geboren te Goirle op 12 november 1837 en aldaar overleden op 8 januari 1904. Hij was fotograaf, fabrikant van weefgetouwonderdelen, wiel- en houtdraaier, verver/glazenmaker, stoelenmaker, koperslager en wethouder. Hij trouwde met Anna Maria van Croonenburg. Hun zoon Jan Baptist was later in Goirle werkzaam als architect, textielfabrikant en burgemeester.
AnnotatieEen monument voor de fotograaf, p 24.
Datum

056170 - Cornelis Rens geboren te Goirle op 12 november 1837 en aldaar overleden op 8 januari 1904. Hij was fotograaf, fabrikant van weefgetouwonderdelen, wiel- en houtdraaier, verver/glazenmaker, stoelenmaker, koperslager en wethouder. Hij trouwde met Anna Maria van Croonenburg. Hun zoon Jan Baptist was later in Goirle werkzaam als architect, textielfabrikant en burgemeester.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag