052408 - Muziekleven. Interieur van de concertzaal van de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards in 1904. Op het decor ' Oefening baart Kunst', 'Kunst baert Roem'. Het betreft hier 't door Liedertafel "St.Cecilia" en harmonie "Tilburgsche Capelle" aan dirigent Leo Swagemakers ( 1859 -1904 ) aangeboden concert bij zijn afscheid als DIRIGENT VANDE SOUVENIR ! Hij nam zelf ontslag na veel geruzie, dus van Souvenir had hij bij zijn afscheid niet veel te verwachten. Wie de twee gezelschappen heeft uitgenodigd is niet bekend. Op 't podium staat zijn portret; dit hangt nog altijd in de societeit van de Souvenir. De Nw.Tilb.Courant besteedde veel aandacht aan dit curieus gebeuren ! - Foto's & Kaarten

Muziekleven. Interieur van de concertzaal van de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards in 1904. Op het decor ' Oefening baart Kunst', 'Kunst baert Roem'. Het betreft hier 't door Liedertafel "St.Cecilia" en harmonie "Tilburgsche Capelle" aan dirigent Leo Swagemakers ( 1859 -1904 ) aangeboden concert bij zijn afscheid als DIRIGENT VANDE SOUVENIR ! Hij nam zelf ontslag na veel geruzie, dus van Souvenir had hij bij zijn afscheid niet veel te verwachten. Wie de twee gezelschappen heeft uitgenodigd is niet bekend. Op 't podium staat zijn portret; dit hangt nog altijd in de societeit van de Souvenir. De Nw.Tilb.Courant besteedde veel aandacht aan dit curieus gebeuren !

Fotonummer["052408"]
PlaatsTilburg
Straat["Willem II-straat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1904
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMuziekleven. Interieur van de concertzaal van de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards in 1904. Op het decor ' Oefening baart Kunst', 'Kunst baert Roem'. Het betreft hier 't door Liedertafel "St.Cecilia" en harmonie "Tilburgsche Capelle" aan dirigent Leo Swagemakers ( 1859 -1904 ) aangeboden concert bij zijn afscheid als DIRIGENT VANDE SOUVENIR ! Hij nam zelf ontslag na veel geruzie, dus van Souvenir had hij bij zijn afscheid niet veel te verwachten. Wie de twee gezelschappen heeft uitgenodigd is niet bekend. Op 't podium staat zijn portret; dit hangt nog altijd in de societeit van de Souvenir. De Nw.Tilb.Courant besteedde veel aandacht aan dit curieus gebeuren !
Annotatieaanvulling: (zie boekje 150 jaar Souvenir van J.Trommelen, blz. 6 en 46 ) Jan van der Meer (arch.koorafd.Souv.)
Datum

052408 - Muziekleven. Interieur van de concertzaal van de Koninklijke Liedertafel Souvenir des Montagnards in 1904. Op het decor ' Oefening baart Kunst', 'Kunst baert Roem'. 
Het betreft hier 't door Liedertafel "St.Cecilia" en harmonie "Tilburgsche Capelle" aan dirigent Leo Swagemakers ( 1859 -1904 ) aangeboden concert bij zijn afscheid als DIRIGENT VANDE SOUVENIR ! Hij nam zelf ontslag na veel geruzie, dus van Souvenir had hij bij zijn afscheid niet veel te verwachten.  Wie de twee gezelschappen heeft uitgenodigd is niet bekend. Op 't podium staat zijn portret; dit hangt nog altijd in de societeit van de Souvenir.
De Nw.Tilb.Courant besteedde veel aandacht aan dit curieus gebeuren !
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag