026995 - Van Arendonk, Nieuwstraat 230. ZWARE NACHTARBEID VOOR TILBURG's GEMEENTE BRANDWEER. ARENDONK's LEDERFABRIEKEN DOOR BRAND GETEISTERD. In den afgeloopen nacht, circa 2 uur, ontstond brand in de bekende Lederfabrieken van de fa. Arendonk te Tilburg.Onmiddellijk nam de brand een ernstig karakter aan en luttele oogenblikken na de eerste melding,werden de Tilburgers opgeschrikt uit hun slaap door het hevig geraas van met groote snelheid oprukkende brandweervoertuigen die hun komst aankondigden met luid claxongetoeter en belgerinkel. By aankomst aan het brandende fabriek,bleek al direct voor welk een moeilyke taak de brandgasten kwamen te staan,daar de vuurhaard werd ingesloten door dikke en zeer hooge muren.Door de springende glasramen laaide de gloed van het vuur.Met behulp van mechanische ladders werd vanuit de hoogte het vuur aan verschillende zyden aangetast.De brandweer stond voor een haast bovenmenschelyke taak doch kon tegen 5 uur melden dat de nieuw gebouwde complexen waren behouden.De opslagplaatsen en verdere fabrieksdeelen hadden zware schade bekomen.Onze foto laat duidelijk zien hoe de spuitgasten,hoog in de lucht waren opgesteld en hun moeizamen strijd streden. - Foto's & Kaarten

Van Arendonk, Nieuwstraat 230. ZWARE NACHTARBEID VOOR TILBURG's GEMEENTE BRANDWEER. ARENDONK's LEDERFABRIEKEN DOOR BRAND GETEISTERD. In den afgeloopen nacht, circa 2 uur, ontstond brand in de bekende Lederfabrieken van de fa. Arendonk te Tilburg.Onmiddellijk nam de brand een ernstig karakter aan en luttele oogenblikken na de eerste melding,werden de Tilburgers opgeschrikt uit hun slaap door het hevig geraas van met groote snelheid oprukkende brandweervoertuigen die hun komst aankondigden met luid claxongetoeter en belgerinkel. By aankomst aan het brandende fabriek,bleek al direct voor welk een moeilyke taak de brandgasten kwamen te staan,daar de vuurhaard werd ingesloten door dikke en zeer hooge muren.Door de springende glasramen laaide de gloed van het vuur.Met behulp van mechanische ladders werd vanuit de hoogte het vuur aan verschillende zyden aangetast.De brandweer stond voor een haast bovenmenschelyke taak doch kon tegen 5 uur melden dat de nieuw gebouwde complexen waren behouden.De opslagplaatsen en verdere fabrieksdeelen hadden zware schade bekomen.Onze foto laat duidelijk zien hoe de spuitgasten,hoog in de lucht waren opgesteld en hun moeizamen strijd streden.

Fotonummer["026995"]
PlaatsTilburg
Straat["Nieuwstraat"]
Datering vanaf18-05-1932
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVan Arendonk, Nieuwstraat 230. ZWARE NACHTARBEID VOOR TILBURG's GEMEENTE BRANDWEER. ARENDONK's LEDERFABRIEKEN DOOR BRAND GETEISTERD. In den afgeloopen nacht, circa 2 uur, ontstond brand in de bekende Lederfabrieken van de fa. Arendonk te Tilburg.Onmiddellijk nam de brand een ernstig karakter aan en luttele oogenblikken na de eerste melding,werden de Tilburgers opgeschrikt uit hun slaap door het hevig geraas van met groote snelheid oprukkende brandweervoertuigen die hun komst aankondigden met luid claxongetoeter en belgerinkel. By aankomst aan het brandende fabriek,bleek al direct voor welk een moeilyke taak de brandgasten kwamen te staan,daar de vuurhaard werd ingesloten door dikke en zeer hooge muren.Door de springende glasramen laaide de gloed van het vuur.Met behulp van mechanische ladders werd vanuit de hoogte het vuur aan verschillende zyden aangetast.De brandweer stond voor een haast bovenmenschelyke taak doch kon tegen 5 uur melden dat de nieuw gebouwde complexen waren behouden.De opslagplaatsen en verdere fabrieksdeelen hadden zware schade bekomen.Onze foto laat duidelijk zien hoe de spuitgasten,hoog in de lucht waren opgesteld en hun moeizamen strijd streden.
Datum

026995 - Van Arendonk, Nieuwstraat 230.    ZWARE NACHTARBEID VOOR TILBURG's GEMEENTE BRANDWEER. ARENDONK's LEDERFABRIEKEN DOOR BRAND GETEISTERD. In den afgeloopen nacht, circa 2 uur, ontstond brand in de bekende Lederfabrieken van de fa. Arendonk te Tilburg.Onmiddellijk nam de brand een ernstig karakter aan en luttele oogenblikken na de eerste melding,werden de Tilburgers opgeschrikt uit hun slaap door het hevig geraas van met groote snelheid oprukkende brandweervoertuigen die hun komst aankondigden met luid claxongetoeter en belgerinkel. By aankomst aan het brandende fabriek,bleek al direct voor welk een moeilyke taak de brandgasten kwamen te staan,daar de vuurhaard werd ingesloten door dikke en zeer hooge muren.Door de springende glasramen laaide de gloed van het vuur.Met behulp van mechanische ladders werd vanuit de hoogte het vuur aan verschillende zyden aangetast.De brandweer stond voor een haast bovenmenschelyke taak doch kon tegen 5 uur melden dat de nieuw gebouwde complexen waren behouden.De opslagplaatsen en verdere fabrieksdeelen hadden zware schade bekomen.Onze foto laat duidelijk zien hoe de spuitgasten,hoog in de lucht waren opgesteld en hun moeizamen strijd streden.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag