011335 - Koestraat in noordelijke richting. Links de ingang van de Molenbochtstraat. Deze straat kreeg haar naam in 1900 en liep toen van het zuidoosten van het Besterplein naar de Koestraat. Rond 1935 werd de straat in oostelijke richting doorgetrokken tot aan de Lovensestraat. Men spreekt dan van oude en nieuwe of 2e Molenbochtstraat. Reeds in 1937 staat de kruising Koestraat-Molenbochtstraat als gevaarlijk bekend. In de verte de molen aan het Rosmolenplein, die inmiddels geen wieken meer heeft. - Foto's & Kaarten

Koestraat in noordelijke richting. Links de ingang van de Molenbochtstraat. Deze straat kreeg haar naam in 1900 en liep toen van het zuidoosten van het Besterplein naar de Koestraat. Rond 1935 werd de straat in oostelijke richting doorgetrokken tot aan de Lovensestraat. Men spreekt dan van oude en nieuwe of 2e Molenbochtstraat. Reeds in 1937 staat de kruising Koestraat-Molenbochtstraat als gevaarlijk bekend. In de verte de molen aan het Rosmolenplein, die inmiddels geen wieken meer heeft.

Fotonummer["011335"]
PlaatsTilburg
Straat["Koestraat"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKoestraat in noordelijke richting. Links de ingang van de Molenbochtstraat. Deze straat kreeg haar naam in 1900 en liep toen van het zuidoosten van het Besterplein naar de Koestraat. Rond 1935 werd de straat in oostelijke richting doorgetrokken tot aan de Lovensestraat. Men spreekt dan van oude en nieuwe of 2e Molenbochtstraat. Reeds in 1937 staat de kruising Koestraat-Molenbochtstraat als gevaarlijk bekend. In de verte de molen aan het Rosmolenplein, die inmiddels geen wieken meer heeft.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p. 111.
Datum["1930"]

011335 - Koestraat in noordelijke richting. Links de ingang van de Molenbochtstraat. Deze straat kreeg haar naam in 1900 en liep toen van het zuidoosten van het Besterplein naar de Koestraat. Rond 1935 werd de straat in oostelijke richting doorgetrokken tot aan de Lovensestraat. Men spreekt dan van oude en nieuwe of 2e Molenbochtstraat. Reeds in 1937 staat de kruising Koestraat-Molenbochtstraat als gevaarlijk bekend. In de verte de molen aan het Rosmolenplein, die inmiddels geen wieken meer heeft.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag