038978 - Volt.Noord.Productie of fabricage afd. Deflectie Units. Monitor meten (kwaliteit bepalen) van deflectie units rond 1975. Hier wordt de afwijking gemeten tussen de kleuren rood, groen en blauw. Om de kwaliteitsbewaking en processturing mogelijk te maken moesten 150 metingen worden verricht per deflectie unit. Een zeer tijdrovende bezigheid. Rond 1975 nam de automatisering van dit proces een aanvang. In 1985 was het mogelijk met 25 volautomatische meetpunten de vereiste 6 metingen per meetpunt (is 150 metingen) in een keer in enkele seconden te doen. De uitslag was dan af te lezen op een computerscherm. De computer berekende ook gemiddelde en spreiding van de productie. Dit was a.h.w. een on-line kwaliteitsbewaking. - Foto's & Kaarten

Volt.Noord.Productie of fabricage afd. Deflectie Units. Monitor meten (kwaliteit bepalen) van deflectie units rond 1975. Hier wordt de afwijking gemeten tussen de kleuren rood, groen en blauw. Om de kwaliteitsbewaking en processturing mogelijk te maken moesten 150 metingen worden verricht per deflectie unit. Een zeer tijdrovende bezigheid. Rond 1975 nam de automatisering van dit proces een aanvang. In 1985 was het mogelijk met 25 volautomatische meetpunten de vereiste 6 metingen per meetpunt (is 150 metingen) in een keer in enkele seconden te doen. De uitslag was dan af te lezen op een computerscherm. De computer berekende ook gemiddelde en spreiding van de productie. Dit was a.h.w. een on-line kwaliteitsbewaking.

Fotonummer["038978"]
PlaatsTilburg
Straat["Zevenheuvelenweg"]
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1904 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt.Noord.Productie of fabricage afd. Deflectie Units. Monitor meten (kwaliteit bepalen) van deflectie units rond 1975. Hier wordt de afwijking gemeten tussen de kleuren rood, groen en blauw. Om de kwaliteitsbewaking en processturing mogelijk te maken moesten 150 metingen worden verricht per deflectie unit. Een zeer tijdrovende bezigheid. Rond 1975 nam de automatisering van dit proces een aanvang. In 1985 was het mogelijk met 25 volautomatische meetpunten de vereiste 6 metingen per meetpunt (is 150 metingen) in een keer in enkele seconden te doen. De uitslag was dan af te lezen op een computerscherm. De computer berekende ook gemiddelde en spreiding van de productie. Dit was a.h.w. een on-line kwaliteitsbewaking.
Huisnummer25
Datum["1975"]

038978 - Volt.Noord.Productie of fabricage afd. Deflectie Units. Monitor meten (kwaliteit bepalen) van deflectie units rond 1975. Hier wordt de afwijking gemeten tussen de kleuren rood, groen en blauw. Om de kwaliteitsbewaking en processturing mogelijk te maken moesten 150 metingen worden verricht per deflectie unit. Een zeer tijdrovende bezigheid. Rond 1975 nam de automatisering van dit proces een aanvang. In 1985 was het mogelijk met 25 volautomatische meetpunten de vereiste 6 metingen per meetpunt (is 150 metingen) in een keer in enkele seconden te doen. De uitslag was dan af te lezen op een computerscherm. De computer berekende ook gemiddelde en spreiding van de productie. Dit was a.h.w. een on-line kwaliteitsbewaking.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag