072207 - Peter Hamers, geboren te Berkel-Enschot op 13 januari 1852 als jongste kind van dagloner Jacobus Hamers en Maria van Iersel. In 1870 werd hij hulponderwijzer in Udenhout, de geboorteplaats van zijn ouders, in 1875 werd hij benoemd tot hoofd van de openbare school in Goirle. Hij trouwde met Pitronella van Erven uit Riel en het echtpaar kreeg zeven kinderen: vier meisjes en drie jongens. Drie meisjes werden non, de jongens werden priester. Pas in 1924 kreeg Peter Hamers eervol ontslag als hoofd van de openbare school. In 1932 werd zijn tachtigste verjaardag op grootse wijze gevierd in zaal Smits-Schuurmans. Peter Hamers overleed te Goirle op 16 juni 1935. Naast onderwijzer was hij president van de Vincentiusvereniging en erelid van het kerkkoor. Hij kreeg de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice. - Foto's & Kaarten

Peter Hamers, geboren te Berkel-Enschot op 13 januari 1852 als jongste kind van dagloner Jacobus Hamers en Maria van Iersel. In 1870 werd hij hulponderwijzer in Udenhout, de geboorteplaats van zijn ouders, in 1875 werd hij benoemd tot hoofd van de openbare school in Goirle. Hij trouwde met Pitronella van Erven uit Riel en het echtpaar kreeg zeven kinderen: vier meisjes en drie jongens. Drie meisjes werden non, de jongens werden priester. Pas in 1924 kreeg Peter Hamers eervol ontslag als hoofd van de openbare school. In 1932 werd zijn tachtigste verjaardag op grootse wijze gevierd in zaal Smits-Schuurmans. Peter Hamers overleed te Goirle op 16 juni 1935. Naast onderwijzer was hij president van de Vincentiusvereniging en erelid van het kerkkoor. Hij kreeg de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.

Fotonummer["072207"]
PlaatsGoirle
Herkomstcoll. gem. Goirle.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPeter Hamers, geboren te Berkel-Enschot op 13 januari 1852 als jongste kind van dagloner Jacobus Hamers en Maria van Iersel. In 1870 werd hij hulponderwijzer in Udenhout, de geboorteplaats van zijn ouders, in 1875 werd hij benoemd tot hoofd van de openbare school in Goirle. Hij trouwde met Pitronella van Erven uit Riel en het echtpaar kreeg zeven kinderen: vier meisjes en drie jongens. Drie meisjes werden non, de jongens werden priester. Pas in 1924 kreeg Peter Hamers eervol ontslag als hoofd van de openbare school. In 1932 werd zijn tachtigste verjaardag op grootse wijze gevierd in zaal Smits-Schuurmans. Peter Hamers overleed te Goirle op 16 juni 1935. Naast onderwijzer was hij president van de Vincentiusvereniging en erelid van het kerkkoor. Hij kreeg de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
AnnotatieGoirle in 200 portretten, nr. 17.
Datum["1900"]

072207 - Peter Hamers, geboren te Berkel-Enschot op 13 januari 1852 als jongste kind van dagloner Jacobus Hamers en Maria van Iersel. In 1870 werd hij hulponderwijzer in Udenhout, de geboorteplaats van zijn ouders, in 1875 werd hij benoemd tot hoofd van de openbare school in Goirle. Hij trouwde met Pitronella van Erven uit Riel en het echtpaar kreeg zeven kinderen: vier meisjes en drie jongens. Drie meisjes werden non, de jongens werden priester. Pas in 1924 kreeg Peter Hamers eervol ontslag als hoofd van de openbare school. In 1932 werd zijn tachtigste verjaardag op grootse wijze gevierd in zaal Smits-Schuurmans. Peter Hamers overleed te Goirle op 16 juni 1935. Naast onderwijzer was hij president van de Vincentiusvereniging en erelid van het kerkkoor. Hij kreeg de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag