002740 - Op 28 april 1919 werd het traject Oosterhout-Tilburg van het Wilhelminakanaal officieel geopend. 's-Morgens vertrokken het college van B. & W., de raadsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders met de tram van Tilburg naar Oosterhout, waar een lunch werd aangeboden in café-restaurant de Koppelpaarden door Rijkswaterstraat. Daarna vertrok het gezelschap op twee stoomboten naar Tilburg, waar de feestelijke versierde schepen aanlegden bij de losplaats aan het Lijnsheike. Met een dertigtal auto's gingen de genodigden vandaar naar het gemeentehuis, waar de feestelijkheden werden voortgezet. De foto werd genomen bij de loswal aan het Lijnsheike. - Foto's & Kaarten

Op 28 april 1919 werd het traject Oosterhout-Tilburg van het Wilhelminakanaal officieel geopend. 's-Morgens vertrokken het college van B. & W., de raadsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders met de tram van Tilburg naar Oosterhout, waar een lunch werd aangeboden in café-restaurant de Koppelpaarden door Rijkswaterstraat. Daarna vertrok het gezelschap op twee stoomboten naar Tilburg, waar de feestelijke versierde schepen aanlegden bij de losplaats aan het Lijnsheike. Met een dertigtal auto's gingen de genodigden vandaar naar het gemeentehuis, waar de feestelijkheden werden voortgezet. De foto werd genomen bij de loswal aan het Lijnsheike.

Fotonummer["002740"]
PlaatsTilburg
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOp 28 april 1919 werd het traject Oosterhout-Tilburg van het Wilhelminakanaal officieel geopend. 's-Morgens vertrokken het college van B. & W., de raadsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders met de tram van Tilburg naar Oosterhout, waar een lunch werd aangeboden in café-restaurant de Koppelpaarden door Rijkswaterstraat. Daarna vertrok het gezelschap op twee stoomboten naar Tilburg, waar de feestelijke versierde schepen aanlegden bij de losplaats aan het Lijnsheike. Met een dertigtal auto's gingen de genodigden vandaar naar het gemeentehuis, waar de feestelijkheden werden voortgezet. De foto werd genomen bij de loswal aan het Lijnsheike.
AnnotatieNTC 18.4.1919, 29.4.1919 TC 18.4.1919 'Tilburg' 2000, p. 42.
Datum["1919"]

002740 - Op 28 april 1919 werd het traject Oosterhout-Tilburg van het Wilhelminakanaal officieel geopend. 's-Morgens vertrokken het college van B. & W., de raadsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders met de tram van Tilburg naar Oosterhout, waar een lunch werd aangeboden in café-restaurant de Koppelpaarden door Rijkswaterstraat. Daarna vertrok het gezelschap op twee stoomboten naar Tilburg, waar de feestelijke versierde schepen aanlegden bij de losplaats aan het Lijnsheike. Met een dertigtal auto's gingen de genodigden vandaar naar het gemeentehuis, waar de feestelijkheden werden voortgezet. De foto werd genomen bij de loswal aan het Lijnsheike.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag