045616 - De Leeuwenhoeve aan de Abcovenseweg te Goirle tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor de boerderij Nederlandse militairen met hondenkarren. De hoeve was tot het einde van de 18e eeuw een leengoed. De laatste leenman was de familie Bles uit Tilburg. In de 19e eeuw werd koning Willem II eigenaar van de `Goirlese Hoeve`. Later waren dat de families Goijaerts, Majoie en Jansen. De voornaamste pachter uit de 19e eeuw was Josephus van Roessel - Mulders. De boerderij werd in 1909 herbouwd. - Foto's & Kaarten

De Leeuwenhoeve aan de Abcovenseweg te Goirle tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor de boerderij Nederlandse militairen met hondenkarren. De hoeve was tot het einde van de 18e eeuw een leengoed. De laatste leenman was de familie Bles uit Tilburg. In de 19e eeuw werd koning Willem II eigenaar van de `Goirlese Hoeve`. Later waren dat de families Goijaerts, Majoie en Jansen. De voornaamste pachter uit de 19e eeuw was Josephus van Roessel - Mulders. De boerderij werd in 1909 herbouwd.

Fotonummer["045616"]
PlaatsGoirle
HerkomstCollectie Willemse
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe Leeuwenhoeve aan de Abcovenseweg te Goirle tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor de boerderij Nederlandse militairen met hondenkarren. De hoeve was tot het einde van de 18e eeuw een leengoed. De laatste leenman was de familie Bles uit Tilburg. In de 19e eeuw werd koning Willem II eigenaar van de `Goirlese Hoeve`. Later waren dat de families Goijaerts, Majoie en Jansen. De voornaamste pachter uit de 19e eeuw was Josephus van Roessel - Mulders. De boerderij werd in 1909 herbouwd.
Datum["1915"]

045616 - De Leeuwenhoeve aan de Abcovenseweg te Goirle tijdens de Eerste Wereldoorlog. Voor de boerderij Nederlandse militairen met hondenkarren. De hoeve was tot het einde van de 18e eeuw een leengoed. De laatste leenman was de familie Bles uit Tilburg. In de 19e eeuw werd koning Willem II eigenaar van de `Goirlese Hoeve`. Later waren dat de families Goijaerts, Majoie en Jansen. De voornaamste pachter uit de 19e eeuw was Josephus van Roessel - Mulders. De boerderij werd in 1909 herbouwd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag