044551 - Op zondag 28 november 1954 werd het eenjarig bestaan van de St. Maartenkapel in de Koningswei gevierd. Dit gebeurde onder andere door het plaatsen van een Mariabeeld in de kapel. Dit beeld was aan kapelaan Soons geschonken ter gelegenheid van zijn zilveren priesterfeest. 's Avonds verzamelden de bewoners van de Koningswei zich op de hoek van de Kortestraat en de Piusstraat en vandaar werd het beeld in een plechtige kaarsenprocessie naar de kapel aan de Oranjestraat gebracht. - Foto's & Kaarten

Op zondag 28 november 1954 werd het eenjarig bestaan van de St. Maartenkapel in de Koningswei gevierd. Dit gebeurde onder andere door het plaatsen van een Mariabeeld in de kapel. Dit beeld was aan kapelaan Soons geschonken ter gelegenheid van zijn zilveren priesterfeest. 's Avonds verzamelden de bewoners van de Koningswei zich op de hoek van de Kortestraat en de Piusstraat en vandaar werd het beeld in een plechtige kaarsenprocessie naar de kapel aan de Oranjestraat gebracht.

Fotonummer["044551"]
PlaatsTilburg
FotograafSchoot, H, van der, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp zondag 28 november 1954 werd het eenjarig bestaan van de St. Maartenkapel in de Koningswei gevierd. Dit gebeurde onder andere door het plaatsen van een Mariabeeld in de kapel. Dit beeld was aan kapelaan Soons geschonken ter gelegenheid van zijn zilveren priesterfeest. 's Avonds verzamelden de bewoners van de Koningswei zich op de hoek van de Kortestraat en de Piusstraat en vandaar werd het beeld in een plechtige kaarsenprocessie naar de kapel aan de Oranjestraat gebracht.
Annotatiecoll. Bertje Eygenraam.
Datum["28-11-1954"]

044551 - Op zondag 28 november 1954 werd het eenjarig bestaan van de St. Maartenkapel in de Koningswei gevierd. Dit gebeurde onder andere door het plaatsen van een Mariabeeld in de kapel. Dit beeld was aan kapelaan Soons geschonken ter gelegenheid van zijn zilveren priesterfeest. 's Avonds verzamelden de bewoners van de Koningswei zich op de hoek van de Kortestraat en de Piusstraat en vandaar werd het beeld in een plechtige kaarsenprocessie naar de kapel aan de Oranjestraat gebracht.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag