051069 - Jeugdzorg. In 1911 begonnen de fraters van Tilburg met de zorg voor voogdij-jongens vanaf 6 jaar. Hier staan de weeskinderen voor het kleine weeshuis. Daarvoor waren zij ondergebracht bij de zusters karmelitessen van het Goddelijk Hart aan het Wilheminapark. Links frater Winandus Roosen en rechts frater Servatio Adan.In 1948 was de boom verdwenen. Links op de foto waren de toiletten.De deur in het midden gaf toegang tot de speelzaal/eetzaal. - Foto's & Kaarten

Jeugdzorg. In 1911 begonnen de fraters van Tilburg met de zorg voor voogdij-jongens vanaf 6 jaar. Hier staan de weeskinderen voor het kleine weeshuis. Daarvoor waren zij ondergebracht bij de zusters karmelitessen van het Goddelijk Hart aan het Wilheminapark. Links frater Winandus Roosen en rechts frater Servatio Adan.In 1948 was de boom verdwenen. Links op de foto waren de toiletten.De deur in het midden gaf toegang tot de speelzaal/eetzaal.

Fotonummer["051069"]
PlaatsTilburg
Straat["Capucijnenstraat"]
WijkKorvel
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingJeugdzorg. In 1911 begonnen de fraters van Tilburg met de zorg voor voogdij-jongens vanaf 6 jaar. Hier staan de weeskinderen voor het kleine weeshuis. Daarvoor waren zij ondergebracht bij de zusters karmelitessen van het Goddelijk Hart aan het Wilheminapark. Links frater Winandus Roosen en rechts frater Servatio Adan.In 1948 was de boom verdwenen. Links op de foto waren de toiletten.De deur in het midden gaf toegang tot de speelzaal/eetzaal.
AnnotatieAch Lieve Tijd 4 p. 86; Katholiek Tilburg in beeld p.103 Tilburg in beeld 1865-1945 foto 423.
Datum["1931"]

051069 - Jeugdzorg. In 1911 begonnen de fraters van Tilburg met de zorg voor voogdij-jongens vanaf 6 jaar. Hier staan de weeskinderen voor het kleine weeshuis. Daarvoor waren zij ondergebracht bij de zusters karmelitessen van het Goddelijk Hart aan het Wilheminapark. Links frater Winandus Roosen en rechts frater Servatio Adan.In 1948 was de boom verdwenen.
Links op de foto waren de toiletten.De deur in het midden gaf toegang tot de speelzaal/eetzaal.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag