601039 - De panden Julianapark 19-17-15-13. Pand nr.19 (geheel links) werd bewoond door de ongehuwde kinderen Smeulders: Lambertus, Martinus, Maria en Anna. Ook woonde daar geruime tijd de weduwe Cornelia Weijters-Smeulders. In pand nr. 17 woonde de familie Toon Klijberg-Rijnen. Beide panden waren eigendom van de ongehuwde kinderen Smeulders. Vanwege de aanleg van de Ringbaan-Noord is het complex in de jaren 1938/1939 verkocht aan de gemeente Tilburg. De kinderen Smeulders gingen wonen aan de Kapelstraat nr. 77. De familie Klijberg betrok een woning aan de Van Hogendorpstraat. Het huis is pas gesloopt na de Tweede Wereldoorlog, toen de Ringbaan-Noord werd doorgetrokken tot aan de toenmalige Stokhasseltstraat (nu de Waalstraat) en nog later tot aan de Hasseltrotonde. De gemeentelijke woningdienst verhuurde het pand nr. 19 tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de familie Kimman. Achter deze panden lage zeer diepe tuinen, welke doorliepen tot aan de Vernisstraat. - Foto's & Kaarten

De panden Julianapark 19-17-15-13. Pand nr.19 (geheel links) werd bewoond door de ongehuwde kinderen Smeulders: Lambertus, Martinus, Maria en Anna. Ook woonde daar geruime tijd de weduwe Cornelia Weijters-Smeulders. In pand nr. 17 woonde de familie Toon Klijberg-Rijnen. Beide panden waren eigendom van de ongehuwde kinderen Smeulders. Vanwege de aanleg van de Ringbaan-Noord is het complex in de jaren 1938/1939 verkocht aan de gemeente Tilburg. De kinderen Smeulders gingen wonen aan de Kapelstraat nr. 77. De familie Klijberg betrok een woning aan de Van Hogendorpstraat. Het huis is pas gesloopt na de Tweede Wereldoorlog, toen de Ringbaan-Noord werd doorgetrokken tot aan de toenmalige Stokhasseltstraat (nu de Waalstraat) en nog later tot aan de Hasseltrotonde. De gemeentelijke woningdienst verhuurde het pand nr. 19 tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de familie Kimman. Achter deze panden lage zeer diepe tuinen, welke doorliepen tot aan de Vernisstraat.

Fotonummer["601039"]
PlaatsTilburg
Straat["Julianapark"]
FotograafSchmidlin, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe panden Julianapark 19-17-15-13. Pand nr.19 (geheel links) werd bewoond door de ongehuwde kinderen Smeulders: Lambertus, Martinus, Maria en Anna. Ook woonde daar geruime tijd de weduwe Cornelia Weijters-Smeulders. In pand nr. 17 woonde de familie Toon Klijberg-Rijnen. Beide panden waren eigendom van de ongehuwde kinderen Smeulders. Vanwege de aanleg van de Ringbaan-Noord is het complex in de jaren 1938/1939 verkocht aan de gemeente Tilburg. De kinderen Smeulders gingen wonen aan de Kapelstraat nr. 77. De familie Klijberg betrok een woning aan de Van Hogendorpstraat. Het huis is pas gesloopt na de Tweede Wereldoorlog, toen de Ringbaan-Noord werd doorgetrokken tot aan de toenmalige Stokhasseltstraat (nu de Waalstraat) en nog later tot aan de Hasseltrotonde. De gemeentelijke woningdienst verhuurde het pand nr. 19 tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de familie Kimman. Achter deze panden lage zeer diepe tuinen, welke doorliepen tot aan de Vernisstraat.
Datum["1938"]

601039 - De panden Julianapark 19-17-15-13. Pand nr.19 (geheel links) werd bewoond door de ongehuwde kinderen Smeulders: Lambertus, Martinus, Maria en Anna. Ook woonde daar geruime tijd de weduwe Cornelia Weijters-Smeulders. In pand nr. 17 woonde de familie Toon Klijberg-Rijnen. Beide panden waren eigendom van de ongehuwde kinderen Smeulders. Vanwege de aanleg van de Ringbaan-Noord is het complex in de jaren 1938/1939 verkocht aan de gemeente Tilburg. De kinderen Smeulders gingen wonen aan de Kapelstraat nr. 77. De familie Klijberg betrok een woning aan de Van Hogendorpstraat. Het huis is pas gesloopt na de Tweede Wereldoorlog, toen de Ringbaan-Noord werd doorgetrokken tot aan de toenmalige Stokhasseltstraat (nu de Waalstraat) en nog later tot aan de Hasseltrotonde. De gemeentelijke woningdienst verhuurde het pand nr. 19 tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de familie Kimman. Achter deze panden lage zeer diepe tuinen, welke doorliepen tot aan de Vernisstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag