028481 - Piushaven. Op de voorgrond twee aken met houten roer en helmstok. Links aan de noordkade beurtvaartonderneming Te Winkel en Oomes. Daarachter een motor- en stoombeurtscheepje. Rechts op de middenpier de loods van Koppe en Van de Schuit. - Foto's & Kaarten

Piushaven. Op de voorgrond twee aken met houten roer en helmstok. Links aan de noordkade beurtvaartonderneming Te Winkel en Oomes. Daarachter een motor- en stoombeurtscheepje. Rechts op de middenpier de loods van Koppe en Van de Schuit.

Fotonummer["028481"]
PlaatsTilburg
Straat["Piushaven"]
WijkTivoli
FotograafSchoot, H, van der, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPiushaven. Op de voorgrond twee aken met houten roer en helmstok. Links aan de noordkade beurtvaartonderneming Te Winkel en Oomes. Daarachter een motor- en stoombeurtscheepje. Rechts op de middenpier de loods van Koppe en Van de Schuit.
AnnotatieHenk van Doremalen en Paul Spapens, Kanaal op het Zand. Geschiedenis van het Wilhelminakanaal en van de Piushaven in Tilburg (Tilburg 2002) p. 20. De straten van Tilburg p.89. Tilburg 1999 p. 40. Beeld van een stad 2000 p. 34.
Datum["1933"]

028481 - Piushaven. Op de voorgrond twee aken met houten roer en helmstok. Links aan de noordkade beurtvaartonderneming Te Winkel en Oomes. Daarachter een motor- en stoombeurtscheepje. Rechts op de middenpier de loods van Koppe en Van de Schuit.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag