1577-204 - Authentieke Russisch topografische kaart van Tilburg, vervaardigd tijdens de Koude Oorlog. Gebaseerd op een kaart van 1942. Verdere verkenningen in 1967, 1969, 1970. Uitgave 1978. Schaal 1:10.000. Met schaalstok, legenda, straatnamenregister. Tijdens de koude oorlog hebben de Russen een bezetting of bombardementen in Nederland als optie gezien. Met het oog daarop had men militair-topografische kaarten, regiokaarten en stadskaarten. Tilburg was in militair opzicht van belang. De gebruikte kaartschaal drukt dat ook uit. De belangrijkste objecten in verband met bezetting of bombardement zijn met kleur en nummering gemarkeerd en in de legenda uitgelegd. De kaart is in het cyrillisch (Russisch) schrift, zelfs het straatnamenregister. Daarbij moet men zich afvragen hoe de Russische officier - staande in de luikopening van een pantserwagen - de namen op de straatnaamborden vergelijkt met die op de kaart. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de veranderingen in het geopolitieke beeld, verminderde het militair belang van deze kaarten. In de loop van 2014 (de Krim, Oekraïne) kon men zich gaan afvragen welke de actuele aspiraties van de Russen zijn. Blijft de kaart een curiositeit of zal die (met actualiseringen) herdrukt worden? - Foto's & Kaarten

Authentieke Russisch topografische kaart van Tilburg, vervaardigd tijdens de Koude Oorlog. Gebaseerd op een kaart van 1942. Verdere verkenningen in 1967, 1969, 1970. Uitgave 1978. Schaal 1:10.000. Met schaalstok, legenda, straatnamenregister. Tijdens de koude oorlog hebben de Russen een bezetting of bombardementen in Nederland als optie gezien. Met het oog daarop had men militair-topografische kaarten, regiokaarten en stadskaarten. Tilburg was in militair opzicht van belang. De gebruikte kaartschaal drukt dat ook uit. De belangrijkste objecten in verband met bezetting of bombardement zijn met kleur en nummering gemarkeerd en in de legenda uitgelegd. De kaart is in het cyrillisch (Russisch) schrift, zelfs het straatnamenregister. Daarbij moet men zich afvragen hoe de Russische officier - staande in de luikopening van een pantserwagen - de namen op de straatnaamborden vergelijkt met die op de kaart. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de veranderingen in het geopolitieke beeld, verminderde het militair belang van deze kaarten. In de loop van 2014 (de Krim, Oekraïne) kon men zich gaan afvragen welke de actuele aspiraties van de Russen zijn. Blijft de kaart een curiositeit of zal die (met actualiseringen) herdrukt worden?

Fotonummer["1577-204"]
PlaatsTilburg
Uiterlijke vormplattegrond
OmschrijvingAuthentieke Russisch topografische kaart van Tilburg, vervaardigd tijdens de Koude Oorlog. Gebaseerd op een kaart van 1942. Verdere verkenningen in 1967, 1969, 1970. Uitgave 1978. Schaal 1:10.000. Met schaalstok, legenda, straatnamenregister. Tijdens de koude oorlog hebben de Russen een bezetting of bombardementen in Nederland als optie gezien. Met het oog daarop had men militair-topografische kaarten, regiokaarten en stadskaarten. Tilburg was in militair opzicht van belang. De gebruikte kaartschaal drukt dat ook uit. De belangrijkste objecten in verband met bezetting of bombardement zijn met kleur en nummering gemarkeerd en in de legenda uitgelegd. De kaart is in het cyrillisch (Russisch) schrift, zelfs het straatnamenregister. Daarbij moet men zich afvragen hoe de Russische officier - staande in de luikopening van een pantserwagen - de namen op de straatnaamborden vergelijkt met die op de kaart. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de veranderingen in het geopolitieke beeld, verminderde het militair belang van deze kaarten. In de loop van 2014 (de Krim, Oekraïne) kon men zich gaan afvragen welke de actuele aspiraties van de Russen zijn. Blijft de kaart een curiositeit of zal die (met actualiseringen) herdrukt worden?
Datum["1978"]

1577-204 - Authentieke Russisch topografische kaart van Tilburg, vervaardigd tijdens de Koude Oorlog.
Gebaseerd op een kaart van 1942. Verdere verkenningen in 1967, 1969, 1970. Uitgave 1978.
Schaal 1:10.000. Met schaalstok, legenda, straatnamenregister. Tijdens de koude oorlog hebben de Russen een bezetting of bombardementen in Nederland als optie gezien. Met het oog daarop had men militair-topografische kaarten, regiokaarten en stadskaarten. Tilburg was in militair opzicht van belang. De gebruikte kaartschaal drukt dat ook uit.
De belangrijkste objecten in verband met bezetting of bombardement zijn met kleur en nummering gemarkeerd en in de legenda uitgelegd. De kaart is in het cyrillisch (Russisch) schrift, zelfs het straatnamenregister. Daarbij moet men zich afvragen hoe de Russische officier - staande in de luikopening van een pantserwagen - de namen op de straatnaamborden vergelijkt met die op de kaart.
Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de veranderingen in het geopolitieke beeld, verminderde het militair belang van deze kaarten.
In de loop van 2014 (de Krim, Oekraïne) kon men zich gaan afvragen welke de actuele aspiraties van de Russen zijn. Blijft de kaart een curiositeit of zal die (met actualiseringen) herdrukt worden?
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag