007098 - Gouden bruiloft van Piet van Ierland en Jans de Laat in de Van Bylantstraat 12 mei 1929. De foto werd genomen vanuit de Kwaadeindstraat. Het echtpaar woonde links op nr. 67. De gouden bruidegom was thuiswever in een huis dat stond op de plaats waar nu het `Tweestedenziekenhuis` staat` `t Haaiend genaamd. Later toen hij in de Van Bylantstraat ging wonen, was hij werkzaam in de fabriek van Lauke Jansen- Van Buren aan de Gasthuisstraat. Een van de zonen van het paar, Gerard, werd kolenboer en daaruit ontstond de `Van Ierlands Algemene Brandstofcompagnie`. - Foto's & Kaarten

Gouden bruiloft van Piet van Ierland en Jans de Laat in de Van Bylantstraat 12 mei 1929. De foto werd genomen vanuit de Kwaadeindstraat. Het echtpaar woonde links op nr. 67. De gouden bruidegom was thuiswever in een huis dat stond op de plaats waar nu het `Tweestedenziekenhuis` staat` `t Haaiend genaamd. Later toen hij in de Van Bylantstraat ging wonen, was hij werkzaam in de fabriek van Lauke Jansen- Van Buren aan de Gasthuisstraat. Een van de zonen van het paar, Gerard, werd kolenboer en daaruit ontstond de `Van Ierlands Algemene Brandstofcompagnie`.

Fotonummer["007098"]
PlaatsTilburg
Straat["Van Bylandtstraat"]
FotograafFoto Studio, H.J.G. Courtois
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingGouden bruiloft van Piet van Ierland en Jans de Laat in de Van Bylantstraat 12 mei 1929. De foto werd genomen vanuit de Kwaadeindstraat. Het echtpaar woonde links op nr. 67. De gouden bruidegom was thuiswever in een huis dat stond op de plaats waar nu het `Tweestedenziekenhuis` staat` `t Haaiend genaamd. Later toen hij in de Van Bylantstraat ging wonen, was hij werkzaam in de fabriek van Lauke Jansen- Van Buren aan de Gasthuisstraat. Een van de zonen van het paar, Gerard, werd kolenboer en daaruit ontstond de `Van Ierlands Algemene Brandstofcompagnie`.
AnnotatieRubriek Weerzien in Brabants Dagblad 25 februari 1999
Huisnummer67
Datum["12-05-1929"]

007098 - Gouden bruiloft van Piet van Ierland en Jans de Laat in de Van Bylantstraat 12 mei 1929. De foto werd genomen vanuit de Kwaadeindstraat. Het echtpaar woonde links op nr. 67. De gouden bruidegom was thuiswever in een huis dat stond op de plaats waar nu het `Tweestedenziekenhuis` staat` `t Haaiend genaamd. Later toen hij in de Van Bylantstraat ging wonen, was hij werkzaam in de fabriek van Lauke Jansen- Van Buren aan de Gasthuisstraat. Een van de zonen van het paar, Gerard, werd kolenboer en daaruit ontstond de `Van Ierlands Algemene Brandstofcompagnie`.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag