067658 - SCHOOLVAKKEN, gemaakt uit trilbeton, door de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (Tilburg 1907 - Nijmegen 1977). Van boven naar beneden zijn de volgende vakken uitgebeeld: godsdienst, lezen, rekenen, schrijven, aardrijkskunde en geschiedenis. Lokatie: zijgevel van de R.K. Basisschool "Koningshoeven", Lourdesplein 1. Frans Mandos heeft in Tilburg verscheidene kunstwerken uitgevoerd in het zogenaamde ‘trilbeton-procédé’, een techniek die hij ontwikkelde in samenwerking met de Goirlese betonfabrikant De Kok. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs. - Foto's & Kaarten

SCHOOLVAKKEN, gemaakt uit trilbeton, door de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (Tilburg 1907 - Nijmegen 1977). Van boven naar beneden zijn de volgende vakken uitgebeeld: godsdienst, lezen, rekenen, schrijven, aardrijkskunde en geschiedenis. Lokatie: zijgevel van de R.K. Basisschool "Koningshoeven", Lourdesplein 1. Frans Mandos heeft in Tilburg verscheidene kunstwerken uitgevoerd in het zogenaamde ‘trilbeton-procédé’, een techniek die hij ontwikkelde in samenwerking met de Goirlese betonfabrikant De Kok. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.

Fotonummer["067658"]
PlaatsTilburg
Straat["Lourdesplein"]
FotograafPaul van de Sande, Tilburg
HerkomstGeschonken door de firma De Kok Beton bv, Goirle.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSCHOOLVAKKEN, gemaakt uit trilbeton, door de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (Tilburg 1907 - Nijmegen 1977). Van boven naar beneden zijn de volgende vakken uitgebeeld: godsdienst, lezen, rekenen, schrijven, aardrijkskunde en geschiedenis. Lokatie: zijgevel van de R.K. Basisschool "Koningshoeven", Lourdesplein 1. Frans Mandos heeft in Tilburg verscheidene kunstwerken uitgevoerd in het zogenaamde ‘trilbeton-procédé’, een techniek die hij ontwikkelde in samenwerking met de Goirlese betonfabrikant De Kok. Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
AnnotatiePaul van de Sande, Kunst onderweg. 212 kunstwerken in Tilburg. 2e herz. druk1992, nr. 55 / Paul van de Sande, Kunst onderweg. 166 kunstwerken in Tilburg. 1e druk 1986, nr. 47
Huisnummer1
Datum["1960"]

067658 - SCHOOLVAKKEN, gemaakt uit trilbeton, door de Tilburgse kunstenaar Frans MANDOS (Tilburg 1907 - Nijmegen 1977). Van boven naar beneden zijn de volgende vakken uitgebeeld: godsdienst, lezen, rekenen, schrijven, aardrijkskunde en geschiedenis. Lokatie: zijgevel van de R.K. Basisschool "Koningshoeven", Lourdesplein 1. Frans Mandos heeft in Tilburg verscheidene kunstwerken uitgevoerd in het zogenaamde ‘trilbeton-procédé’, een techniek die hij ontwikkelde in samenwerking met de Goirlese betonfabrikant De Kok.
Trefwoorden: Kunst in de openbare ruimte. Onderwijs.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag