001468 - Koestraat, kerk en pastorie van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). De grond voor de bouw van een kerk aan de Koestraat (de vierde kerk in Tilburg) werd reeds in 1898 aangekocht voor 15.000 gulden. Een jaar later is kapelaan Hordijk van de parochie St. Jozef (Heuvel) aangesteld als bouwpastoor van de Besterd (Nijveroord), maar uiteindelijk werd dit J.P. van de Heuvel. Tussen de kerk en de pastorie zien we bouwactiviteiten aan de Adrianus van Hilvarenbeekstraat. - Foto's & Kaarten

Koestraat, kerk en pastorie van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). De grond voor de bouw van een kerk aan de Koestraat (de vierde kerk in Tilburg) werd reeds in 1898 aangekocht voor 15.000 gulden. Een jaar later is kapelaan Hordijk van de parochie St. Jozef (Heuvel) aangesteld als bouwpastoor van de Besterd (Nijveroord), maar uiteindelijk werd dit J.P. van de Heuvel. Tussen de kerk en de pastorie zien we bouwactiviteiten aan de Adrianus van Hilvarenbeekstraat.

Fotonummer["001468"]
PlaatsTilburg
Straat["Koestraat"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKoestraat, kerk en pastorie van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). De grond voor de bouw van een kerk aan de Koestraat (de vierde kerk in Tilburg) werd reeds in 1898 aangekocht voor 15.000 gulden. Een jaar later is kapelaan Hordijk van de parochie St. Jozef (Heuvel) aangesteld als bouwpastoor van de Besterd (Nijveroord), maar uiteindelijk werd dit J.P. van de Heuvel. Tussen de kerk en de pastorie zien we bouwactiviteiten aan de Adrianus van Hilvarenbeekstraat.
AnnotatieKatholiek Tilburg in beeld, p. 35. TC 28.7.1898
Huisnummer127
Datum["1900"]

001468 - Koestraat, kerk en pastorie van de H. Leonardus en gezellen (Besterd). De grond voor de bouw van een kerk aan de Koestraat (de vierde kerk in Tilburg) werd reeds in 1898 aangekocht voor 15.000 gulden. Een jaar later is kapelaan Hordijk van de parochie St. Jozef (Heuvel) aangesteld als bouwpastoor van de Besterd (Nijveroord), maar uiteindelijk werd dit J.P. van de Heuvel. Tussen de kerk en de pastorie zien we bouwactiviteiten aan de Adrianus van Hilvarenbeekstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag