046236 - De Bergstraat.Links achter de boom de muziekkiosk van de fanfare Oefening en Uitspanning, geopend op 3 oktober 1916. Sinds die tijd gaf de fanfare er geregeld buitenconcerten, onder andere bij het veertigjarig bestaan in 1918. Pogingen van de fanfare om de kiosk over te dragen aan de gemeente mislukten. Omdat de fanfare daarna verhuisde van hotel de Kroon naar de herberg van de kinderen Anssems aan de Dorpsstraat, werd het gevaarte op 9 april 1921 met mankracht verplaatst naar de tuin van Anssems. Bij een storm, eind januari 1930, stortte de kiosk ineen. De resten werden bij opbod verkocht. Koper was de Poppelse harmonie voor 20 gulden. Het hoge gebouw aan de rechterzijde van de straat was in die tijd de pastorie. Rechts van dit gebouw de toren van de St. Jan Onthoofding. - Foto's & Kaarten

De Bergstraat.Links achter de boom de muziekkiosk van de fanfare Oefening en Uitspanning, geopend op 3 oktober 1916. Sinds die tijd gaf de fanfare er geregeld buitenconcerten, onder andere bij het veertigjarig bestaan in 1918. Pogingen van de fanfare om de kiosk over te dragen aan de gemeente mislukten. Omdat de fanfare daarna verhuisde van hotel de Kroon naar de herberg van de kinderen Anssems aan de Dorpsstraat, werd het gevaarte op 9 april 1921 met mankracht verplaatst naar de tuin van Anssems. Bij een storm, eind januari 1930, stortte de kiosk ineen. De resten werden bij opbod verkocht. Koper was de Poppelse harmonie voor 20 gulden. Het hoge gebouw aan de rechterzijde van de straat was in die tijd de pastorie. Rechts van dit gebouw de toren van de St. Jan Onthoofding.

Fotonummer["046236"]
PlaatsGoirle
Straat["Bergstraat"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Bergstraat.Links achter de boom de muziekkiosk van de fanfare Oefening en Uitspanning, geopend op 3 oktober 1916. Sinds die tijd gaf de fanfare er geregeld buitenconcerten, onder andere bij het veertigjarig bestaan in 1918. Pogingen van de fanfare om de kiosk over te dragen aan de gemeente mislukten. Omdat de fanfare daarna verhuisde van hotel de Kroon naar de herberg van de kinderen Anssems aan de Dorpsstraat, werd het gevaarte op 9 april 1921 met mankracht verplaatst naar de tuin van Anssems. Bij een storm, eind januari 1930, stortte de kiosk ineen. De resten werden bij opbod verkocht. Koper was de Poppelse harmonie voor 20 gulden. Het hoge gebouw aan de rechterzijde van de straat was in die tijd de pastorie. Rechts van dit gebouw de toren van de St. Jan Onthoofding.
AnnotatieGoirle in oude ansichten, p. 33. Speulenderwijs van toeten naar blazen, p. 71-77. Nieuwsblad van het Zuiden, 18.7.1918, 2.11.1921, 20.1.1930.
Datum["1918"]

046236 - De Bergstraat.Links achter de boom de muziekkiosk van de fanfare Oefening en Uitspanning, geopend op 3 oktober 1916. Sinds die tijd gaf de fanfare er geregeld buitenconcerten, onder andere bij het veertigjarig bestaan in 1918. Pogingen van de fanfare om de kiosk over te dragen aan de gemeente mislukten. Omdat de fanfare daarna verhuisde van hotel de Kroon naar de herberg van de kinderen Anssems aan de Dorpsstraat, werd het gevaarte op 9 april 1921 met mankracht verplaatst naar de tuin van Anssems. Bij een storm, eind januari 1930, stortte de kiosk ineen. De resten werden bij opbod verkocht. Koper was de Poppelse harmonie voor 20 gulden.  Het hoge gebouw aan de rechterzijde van de straat was in die tijd de pastorie. Rechts van dit gebouw de toren van de St. Jan Onthoofding.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag