1237_012_900_010 - Munt voor de restauratie van de Norbertijnenpoort, Goirkestraat. Mis in kerk van het Goirke t.g.v. Norbertijner Poortje. Het Norbertijnen poortje gebouwd in 1724, het is een laatste overblijfsel van de pastorie van de Norbertijnen in Tilburg, In 1927 werd deze pastorie afgebroken. In 1984 startte een aantal Tilburgers een geldinzamelingsactie om het poortje te redden. Er werd een herdenkingspenning geslagen ontworpen door de Oosterhoutse beeldhouwer Niel Steenbergen. Er was ook een tentoonstelling waarop de aandacht geschonken werd aan de relatie van de Norbertijnen van Vlaanderen en Tilburg de eerste munt was hier te zien. Het poortje is nu in handen van de Gemeente Tilburg. - Foto's & Kaarten

Munt voor de restauratie van de Norbertijnenpoort, Goirkestraat. Mis in kerk van het Goirke t.g.v. Norbertijner Poortje. Het Norbertijnen poortje gebouwd in 1724, het is een laatste overblijfsel van de pastorie van de Norbertijnen in Tilburg, In 1927 werd deze pastorie afgebroken. In 1984 startte een aantal Tilburgers een geldinzamelingsactie om het poortje te redden. Er werd een herdenkingspenning geslagen ontworpen door de Oosterhoutse beeldhouwer Niel Steenbergen. Er was ook een tentoonstelling waarop de aandacht geschonken werd aan de relatie van de Norbertijnen van Vlaanderen en Tilburg de eerste munt was hier te zien. Het poortje is nu in handen van de Gemeente Tilburg.

Fotonummer["1237_012_900_010"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf06-1984
FotograafFrans van Aarle
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMunt voor de restauratie van de Norbertijnenpoort, Goirkestraat. Mis in kerk van het Goirke t.g.v. Norbertijner Poortje. Het Norbertijnen poortje gebouwd in 1724, het is een laatste overblijfsel van de pastorie van de Norbertijnen in Tilburg, In 1927 werd deze pastorie afgebroken. In 1984 startte een aantal Tilburgers een geldinzamelingsactie om het poortje te redden. Er werd een herdenkingspenning geslagen ontworpen door de Oosterhoutse beeldhouwer Niel Steenbergen. Er was ook een tentoonstelling waarop de aandacht geschonken werd aan de relatie van de Norbertijnen van Vlaanderen en Tilburg de eerste munt was hier te zien. Het poortje is nu in handen van de Gemeente Tilburg.
Datum

1237_012_900_010 - Munt voor de restauratie van de Norbertijnenpoort, Goirkestraat.
Mis in kerk van het Goirke  t.g.v. Norbertijner Poortje.
Het Norbertijnen poortje gebouwd in 1724, het is een laatste overblijfsel van de pastorie van de Norbertijnen in Tilburg, In 1927 werd deze pastorie afgebroken. In 1984 startte een aantal Tilburgers een geldinzamelingsactie om het poortje te redden. Er werd een herdenkingspenning geslagen ontworpen door de Oosterhoutse beeldhouwer Niel Steenbergen.
Er was ook een tentoonstelling waarop de aandacht geschonken werd aan de relatie van de Norbertijnen van Vlaanderen en Tilburg de eerste munt was hier te zien.

Het poortje is nu in handen van de Gemeente Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag