002271 - Station aan de Spoorlaan. De eerste kruiers traden in dienst in oktober 1882. Ze waren te erkennen aan hun witte kiel en een pet met een roodkoperen plaatje waarop de letters S.S. Een jaar later klaagde het bestuur van de Tilburgse kamer van koophandel bij de minister van waterstaat dat er onvoldoende wachtruimte was voor de reizigers le en 2e klas. Ze waren verplicht te wachten in de vestibule of de ruimte voor de 3e klas: 'een bekrompen lokaal vol tabaksrook'. - Foto's & Kaarten

Station aan de Spoorlaan. De eerste kruiers traden in dienst in oktober 1882. Ze waren te erkennen aan hun witte kiel en een pet met een roodkoperen plaatje waarop de letters S.S. Een jaar later klaagde het bestuur van de Tilburgse kamer van koophandel bij de minister van waterstaat dat er onvoldoende wachtruimte was voor de reizigers le en 2e klas. Ze waren verplicht te wachten in de vestibule of de ruimte voor de 3e klas: 'een bekrompen lokaal vol tabaksrook'.

Fotonummer["002271"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingStation aan de Spoorlaan. De eerste kruiers traden in dienst in oktober 1882. Ze waren te erkennen aan hun witte kiel en een pet met een roodkoperen plaatje waarop de letters S.S. Een jaar later klaagde het bestuur van de Tilburgse kamer van koophandel bij de minister van waterstaat dat er onvoldoende wachtruimte was voor de reizigers le en 2e klas. Ze waren verplicht te wachten in de vestibule of de ruimte voor de 3e klas: 'een bekrompen lokaal vol tabaksrook'.
AnnotatieTC 8.10.1882, 15.8.1883.
Huisnummer35
Datum["1900"]

002271 - Station aan de Spoorlaan. De eerste kruiers traden in dienst in oktober 1882. Ze waren te erkennen aan hun witte kiel en een pet met een roodkoperen plaatje waarop de letters S.S. Een jaar later klaagde het bestuur van de Tilburgse kamer van koophandel bij de minister van waterstaat dat er onvoldoende wachtruimte was voor de reizigers le en 2e klas. Ze waren verplicht te wachten in de vestibule of de ruimte voor de 3e klas: 'een bekrompen lokaal vol tabaksrook'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag