054898 - Carl Höhner, geboren te Dabringhausen (Duitsland) op 28 november 1865, overleden te Tilburg op 28 maart 1934. Hij trouwde met Josephina Broeckx. Höhner begon in 1893 in Tilburg een detailhandel in schoenen en enkele jaren later een toeleveringsbedrijf voor de schoenindustrie: voornamelijk leestklaar schoenwerk, maar de vraag af toen de schoenmakers zelf steeds meer gingen mechaniseren. Höhner schakelde daarom over op de produkten als bretels, slobkousen, riemen, tassen en benodigdheden voor de jacht. Na zijn dood werd de zaak voortgezet door zijn weduwe en oudste zoon Otto, die al vanaf 1930 in de zaak werkzaam was. Begin jaren vijftig schakelde het bedrijf over op de productie van babykleding, trappelzakken, carnavalskleding, producten van vilt en bridgekleden, speeltenten enz. - Foto's & Kaarten

Carl Höhner, geboren te Dabringhausen (Duitsland) op 28 november 1865, overleden te Tilburg op 28 maart 1934. Hij trouwde met Josephina Broeckx. Höhner begon in 1893 in Tilburg een detailhandel in schoenen en enkele jaren later een toeleveringsbedrijf voor de schoenindustrie: voornamelijk leestklaar schoenwerk, maar de vraag af toen de schoenmakers zelf steeds meer gingen mechaniseren. Höhner schakelde daarom over op de produkten als bretels, slobkousen, riemen, tassen en benodigdheden voor de jacht. Na zijn dood werd de zaak voortgezet door zijn weduwe en oudste zoon Otto, die al vanaf 1930 in de zaak werkzaam was. Begin jaren vijftig schakelde het bedrijf over op de productie van babykleding, trappelzakken, carnavalskleding, producten van vilt en bridgekleden, speeltenten enz.

Fotonummer["054898"]
PlaatsOnbekend
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingCarl Höhner, geboren te Dabringhausen (Duitsland) op 28 november 1865, overleden te Tilburg op 28 maart 1934. Hij trouwde met Josephina Broeckx. Höhner begon in 1893 in Tilburg een detailhandel in schoenen en enkele jaren later een toeleveringsbedrijf voor de schoenindustrie: voornamelijk leestklaar schoenwerk, maar de vraag af toen de schoenmakers zelf steeds meer gingen mechaniseren. Höhner schakelde daarom over op de produkten als bretels, slobkousen, riemen, tassen en benodigdheden voor de jacht. Na zijn dood werd de zaak voortgezet door zijn weduwe en oudste zoon Otto, die al vanaf 1930 in de zaak werkzaam was. Begin jaren vijftig schakelde het bedrijf over op de productie van babykleding, trappelzakken, carnavalskleding, producten van vilt en bridgekleden, speeltenten enz.
AnnotatieDe Tilburgse Koerier 22.5.1968.
Datum["1900"]

054898 - Carl Höhner, geboren te Dabringhausen (Duitsland) op 28 november 1865, overleden te Tilburg op 28 maart 1934. Hij trouwde met Josephina Broeckx. Höhner begon in 1893 in Tilburg een detailhandel in schoenen en enkele jaren later een toeleveringsbedrijf voor de schoenindustrie: voornamelijk leestklaar schoenwerk, maar de vraag af toen de schoenmakers zelf steeds meer gingen mechaniseren. Höhner schakelde daarom over op de produkten als bretels, slobkousen, riemen, tassen en benodigdheden voor de jacht. Na zijn dood werd de zaak voortgezet door zijn weduwe en oudste zoon Otto, die al vanaf 1930 in de zaak werkzaam was. Begin jaren vijftig schakelde het bedrijf over op de productie van babykleding, trappelzakken, carnavalskleding, producten van vilt en bridgekleden, speeltenten enz.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag