010086 - Onthulling van een plastiek 'De Goede Herder' vervaardigd door Luc. van Hoek op de Pius X school aan de Theresiastraat. Pastoor Bannenberg verrichtte de inzegening, verhoogd links staat frater Frederico directeur van de school, hij was vroeger verbonden aan de jongensschool Noordhoek aan de Elzenstraat. Na combinatie met de meisjesschool aan de Nijverstraat werd de naam 'De Havervelden'.Later kreeg de school aan de Theresiastraat de naam 'De Stappen'. - Foto's & Kaarten

Onthulling van een plastiek 'De Goede Herder' vervaardigd door Luc. van Hoek op de Pius X school aan de Theresiastraat. Pastoor Bannenberg verrichtte de inzegening, verhoogd links staat frater Frederico directeur van de school, hij was vroeger verbonden aan de jongensschool Noordhoek aan de Elzenstraat. Na combinatie met de meisjesschool aan de Nijverstraat werd de naam 'De Havervelden'.Later kreeg de school aan de Theresiastraat de naam 'De Stappen'.

Fotonummer["010086"]
PlaatsTilburg
Straat["Theresiastraat"]
Datering vanaf1947
FotograafL.M. Laurijssen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOnthulling van een plastiek 'De Goede Herder' vervaardigd door Luc. van Hoek op de Pius X school aan de Theresiastraat. Pastoor Bannenberg verrichtte de inzegening, verhoogd links staat frater Frederico directeur van de school, hij was vroeger verbonden aan de jongensschool Noordhoek aan de Elzenstraat. Na combinatie met de meisjesschool aan de Nijverstraat werd de naam 'De Havervelden'.Later kreeg de school aan de Theresiastraat de naam 'De Stappen'.
AnnotatieKath. Tilburg p.45
Datum

010086 - Onthulling van een plastiek 'De Goede Herder' vervaardigd door Luc. van Hoek op de Pius X school aan de Theresiastraat. Pastoor Bannenberg verrichtte de inzegening, verhoogd links staat frater Frederico directeur van de school, hij was vroeger  verbonden aan de jongensschool Noordhoek aan de Elzenstraat. 

Na combinatie met de meisjesschool aan de Nijverstraat werd de naam 'De Havervelden'.Later kreeg de school aan de Theresiastraat de naam 'De Stappen'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag