004086 - In 1938 werd het houten kruis dat sinds 1933 op het eerste graf van de zalige Peerke Donders stond, vervangen door een wat groter stenen kruis. Hiervoor had frater Cornelis Smits, links naast dame met hoed, in Nederland geld ingezameld. Het kruis stond op de plantage Batavia in het Surinaamse district Coppename. Het tijdelijke graf is later overgeplaatst naar de kathedraal van Paramaribo. - Foto's & Kaarten

In 1938 werd het houten kruis dat sinds 1933 op het eerste graf van de zalige Peerke Donders stond, vervangen door een wat groter stenen kruis. Hiervoor had frater Cornelis Smits, links naast dame met hoed, in Nederland geld ingezameld. Het kruis stond op de plantage Batavia in het Surinaamse district Coppename. Het tijdelijke graf is later overgeplaatst naar de kathedraal van Paramaribo.

Fotonummer["004086"]
PlaatsSuriname
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn 1938 werd het houten kruis dat sinds 1933 op het eerste graf van de zalige Peerke Donders stond, vervangen door een wat groter stenen kruis. Hiervoor had frater Cornelis Smits, links naast dame met hoed, in Nederland geld ingezameld. Het kruis stond op de plantage Batavia in het Surinaamse district Coppename. Het tijdelijke graf is later overgeplaatst naar de kathedraal van Paramaribo.
AnnotatieRonals Peeters en Ed Schilders, Katholiek Tilburg in beeld. Tilburg 1990, p. 162
Datum["1938"]

004086 - In 1938 werd het houten kruis dat sinds 1933 op het eerste graf van de zalige Peerke Donders stond, vervangen door een wat groter stenen kruis. Hiervoor had frater Cornelis Smits, links naast dame met hoed, in Nederland geld ingezameld. Het kruis stond op de plantage Batavia in het Surinaamse district Coppename. Het tijdelijke graf is later overgeplaatst naar de kathedraal van Paramaribo.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag