064764 - Odulphus. De Piushaven op zaterdag 1 juli 1950. Door een actie, gestart door de missieclub van het St. Odulphuslyceum kon een motorboot worden aangeschaft voor pater Meuwese, missionaris in Nieuw Guinea. De overhandiging van de boot, genaamd St. Odulphus-Tilburg, ging met veel plechtigheid gepaard. Bij de haven waren aanwezig mgr. Vrakking, bisschop van Surugao en de Philippijnen, burgemeester en wethouders van Tilburg, de provinciaal overste van de missionarissen van het H. Hart, deken Nabuurs, verkenners en zeeverkenners uit Arnhem, de missieclub van het Odulphuslyceum en pater Meuwese in eigen persoon. De nieuwe motorboot voer de Piushaven in, omringd door prauwen, bemand door "vreselijke wilden": leden van de Tilburgse kanovereniging. Na de inzegening van de boot door mgr. Vrakking werd het Wilhelmus en het schoollied van St. Odulphus gezongen. De boot lag later ter bezichting in het botenhuis aan de Zwaaikom bij de Oisterwijksebaan. Er stond een collectebus bij om de missie van pater Meuwese te steunen. - Foto's & Kaarten

Odulphus. De Piushaven op zaterdag 1 juli 1950. Door een actie, gestart door de missieclub van het St. Odulphuslyceum kon een motorboot worden aangeschaft voor pater Meuwese, missionaris in Nieuw Guinea. De overhandiging van de boot, genaamd St. Odulphus-Tilburg, ging met veel plechtigheid gepaard. Bij de haven waren aanwezig mgr. Vrakking, bisschop van Surugao en de Philippijnen, burgemeester en wethouders van Tilburg, de provinciaal overste van de missionarissen van het H. Hart, deken Nabuurs, verkenners en zeeverkenners uit Arnhem, de missieclub van het Odulphuslyceum en pater Meuwese in eigen persoon. De nieuwe motorboot voer de Piushaven in, omringd door prauwen, bemand door "vreselijke wilden": leden van de Tilburgse kanovereniging. Na de inzegening van de boot door mgr. Vrakking werd het Wilhelmus en het schoollied van St. Odulphus gezongen. De boot lag later ter bezichting in het botenhuis aan de Zwaaikom bij de Oisterwijksebaan. Er stond een collectebus bij om de missie van pater Meuwese te steunen.

Fotonummer["064764"]
PlaatsTilburg
Straat["Piushaven"]
WijkTivoli
Datering vanaf01-07-1950
FotograafTeuns, A.C., Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOdulphus. De Piushaven op zaterdag 1 juli 1950. Door een actie, gestart door de missieclub van het St. Odulphuslyceum kon een motorboot worden aangeschaft voor pater Meuwese, missionaris in Nieuw Guinea. De overhandiging van de boot, genaamd St. Odulphus-Tilburg, ging met veel plechtigheid gepaard. Bij de haven waren aanwezig mgr. Vrakking, bisschop van Surugao en de Philippijnen, burgemeester en wethouders van Tilburg, de provinciaal overste van de missionarissen van het H. Hart, deken Nabuurs, verkenners en zeeverkenners uit Arnhem, de missieclub van het Odulphuslyceum en pater Meuwese in eigen persoon. De nieuwe motorboot voer de Piushaven in, omringd door prauwen, bemand door "vreselijke wilden": leden van de Tilburgse kanovereniging. Na de inzegening van de boot door mgr. Vrakking werd het Wilhelmus en het schoollied van St. Odulphus gezongen. De boot lag later ter bezichting in het botenhuis aan de Zwaaikom bij de Oisterwijksebaan. Er stond een collectebus bij om de missie van pater Meuwese te steunen.
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden, 3.7.1950.
Datum

064764 - Odulphus. De Piushaven op zaterdag 1 juli 1950. Door een actie, gestart door de missieclub van het St. Odulphuslyceum kon een motorboot worden aangeschaft voor pater Meuwese, missionaris in Nieuw Guinea. De overhandiging van de boot, genaamd St. Odulphus-Tilburg, ging met veel plechtigheid gepaard. Bij de haven waren aanwezig mgr. Vrakking, bisschop van Surugao en de Philippijnen, burgemeester en wethouders van Tilburg, de provinciaal overste van de missionarissen van het H. Hart, deken Nabuurs, verkenners en zeeverkenners uit Arnhem, de missieclub van het Odulphuslyceum en  pater Meuwese in eigen persoon. De nieuwe motorboot voer de Piushaven in, omringd door prauwen, bemand door "vreselijke wilden": leden van de Tilburgse kanovereniging. Na de inzegening van de boot door mgr. Vrakking werd het Wilhelmus en het schoollied van St. Odulphus gezongen. De boot lag later ter bezichting in het botenhuis aan de Zwaaikom bij de Oisterwijksebaan. Er stond een collectebus bij om de missie van pater Meuwese te steunen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag