007113 - Tekening. Franciscus Janssens (1842-1907) werd in 1867 tot priester gewijd aan het Amerikaans college in Leuven. Eerder had deze Tilburger op school gezeten bij de fraters van Tilburg en de seminaries van Beekvliet en Haaren doorlopen. Het college in Leuven onderhield nauwe banden met de Verenigde Staten waar een groot priestertekort was, ook Janssens vertrok na zijn wijding naar Amerika. In 1881 werd hij benoemd tot bisschop van Natchez (Mississippi) en zeven jaar later tot aartsbisschop van New Orleans. Het ambt van aartsbisschop heeft hij tot 1897 uitgeoefend. Janssens werd in New Orleans begraven, maar in de kerk van den Heuvel de parochiekerk van zijn familie herrinnert een gedenkplaat aan zijn nagedachtenis. - Foto's & Kaarten

Tekening. Franciscus Janssens (1842-1907) werd in 1867 tot priester gewijd aan het Amerikaans college in Leuven. Eerder had deze Tilburger op school gezeten bij de fraters van Tilburg en de seminaries van Beekvliet en Haaren doorlopen. Het college in Leuven onderhield nauwe banden met de Verenigde Staten waar een groot priestertekort was, ook Janssens vertrok na zijn wijding naar Amerika. In 1881 werd hij benoemd tot bisschop van Natchez (Mississippi) en zeven jaar later tot aartsbisschop van New Orleans. Het ambt van aartsbisschop heeft hij tot 1897 uitgeoefend. Janssens werd in New Orleans begraven, maar in de kerk van den Heuvel de parochiekerk van zijn familie herrinnert een gedenkplaat aan zijn nagedachtenis.

Fotonummer["007113"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf11-11-1894
HerkomstTekening, geOntwerp van Louis Meelis Tilburg 11 november 1894.
Uiterlijke vormprent
OmschrijvingTekening. Franciscus Janssens (1842-1907) werd in 1867 tot priester gewijd aan het Amerikaans college in Leuven. Eerder had deze Tilburger op school gezeten bij de fraters van Tilburg en de seminaries van Beekvliet en Haaren doorlopen. Het college in Leuven onderhield nauwe banden met de Verenigde Staten waar een groot priestertekort was, ook Janssens vertrok na zijn wijding naar Amerika. In 1881 werd hij benoemd tot bisschop van Natchez (Mississippi) en zeven jaar later tot aartsbisschop van New Orleans. Het ambt van aartsbisschop heeft hij tot 1897 uitgeoefend. Janssens werd in New Orleans begraven, maar in de kerk van den Heuvel de parochiekerk van zijn familie herrinnert een gedenkplaat aan zijn nagedachtenis.
Datum

007113 - Tekening. Franciscus Janssens (1842-1907) werd in 1867 tot priester gewijd aan het Amerikaans college in Leuven. Eerder had deze Tilburger op school gezeten bij de fraters van Tilburg en de seminaries van Beekvliet en Haaren doorlopen. Het college in Leuven onderhield nauwe banden met de Verenigde Staten waar een groot priestertekort was, ook Janssens vertrok na zijn wijding naar Amerika. In 1881 werd hij benoemd tot bisschop van Natchez (Mississippi) en zeven jaar later tot aartsbisschop van New Orleans. Het ambt van aartsbisschop heeft hij tot 1897 uitgeoefend. Janssens werd in New Orleans begraven, maar in de kerk van den Heuvel de parochiekerk van zijn familie herrinnert een gedenkplaat aan zijn nagedachtenis.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag