001539 - Korvelseweg met links de Paterstraat. Verder de kerk en het klooster van de minderbroeders kapucijnen, die ter plaatse 'achter het koffiehuis van J. Sprangers, genaamd Molenzicht' in 1879 de grond kochten voor de bouw van het klooster. Deze grond was eigendom van J. Sprangers, A. Graafmans, A. Loos en pastoor W. van Asten uit Helmond. In oktober 1879 werd met de bouw begonnen. Architect was de kapucijn Valenus van Deurne. Stichter pater Lambertus (Henricus van Susteren). De eerste gardiaan was Honorius van Megen. De kerk werd 27 april 1882 ingezegend en op 30 april 1882 geopend voor de gelovigen. De kerk werd plechtig geconsacreerd op 10 juli 1882 door mgr. Godschalk. De bisschop kwam een dag eerder naar Tilburg waar hij op Korvel feestelijk onthaald werd. Er stonden verschillende erebogen vanaf het Haringseind tot aan het klooster. Bij café Molenzicht stond een boog met het opschrift: 'Bischop bij Uw Intrede juigen Molenzichts geburen'. - Foto's & Kaarten

Korvelseweg met links de Paterstraat. Verder de kerk en het klooster van de minderbroeders kapucijnen, die ter plaatse 'achter het koffiehuis van J. Sprangers, genaamd Molenzicht' in 1879 de grond kochten voor de bouw van het klooster. Deze grond was eigendom van J. Sprangers, A. Graafmans, A. Loos en pastoor W. van Asten uit Helmond. In oktober 1879 werd met de bouw begonnen. Architect was de kapucijn Valenus van Deurne. Stichter pater Lambertus (Henricus van Susteren). De eerste gardiaan was Honorius van Megen. De kerk werd 27 april 1882 ingezegend en op 30 april 1882 geopend voor de gelovigen. De kerk werd plechtig geconsacreerd op 10 juli 1882 door mgr. Godschalk. De bisschop kwam een dag eerder naar Tilburg waar hij op Korvel feestelijk onthaald werd. Er stonden verschillende erebogen vanaf het Haringseind tot aan het klooster. Bij café Molenzicht stond een boog met het opschrift: 'Bischop bij Uw Intrede juigen Molenzichts geburen'.

Fotonummer["001539"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelseweg"]
WijkKorvel
Datering vanaf1900
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKorvelseweg met links de Paterstraat. Verder de kerk en het klooster van de minderbroeders kapucijnen, die ter plaatse 'achter het koffiehuis van J. Sprangers, genaamd Molenzicht' in 1879 de grond kochten voor de bouw van het klooster. Deze grond was eigendom van J. Sprangers, A. Graafmans, A. Loos en pastoor W. van Asten uit Helmond. In oktober 1879 werd met de bouw begonnen. Architect was de kapucijn Valenus van Deurne. Stichter pater Lambertus (Henricus van Susteren). De eerste gardiaan was Honorius van Megen. De kerk werd 27 april 1882 ingezegend en op 30 april 1882 geopend voor de gelovigen. De kerk werd plechtig geconsacreerd op 10 juli 1882 door mgr. Godschalk. De bisschop kwam een dag eerder naar Tilburg waar hij op Korvel feestelijk onthaald werd. Er stonden verschillende erebogen vanaf het Haringseind tot aan het klooster. Bij café Molenzicht stond een boog met het opschrift: 'Bischop bij Uw Intrede juigen Molenzichts geburen'.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p. 29 TC 23.10.1879, 13.7.1882, 11.1.1903 Katholiek Tilburg in beeld, p. 73. Tilburg in oude ansichten I, nr. 79. Het gevoel dat je hier thuishoort, p 11.
Huisnummer165
Datum

001539 - Korvelseweg met links de Paterstraat. Verder de kerk en het klooster van de minderbroeders kapucijnen, die ter plaatse 'achter het koffiehuis van J. Sprangers, genaamd Molenzicht' in 1879 de grond kochten voor de bouw van het klooster. Deze grond was eigendom van J. Sprangers, A. Graafmans, A. Loos en pastoor W. van Asten uit Helmond. In oktober 1879 werd met de bouw begonnen. Architect was de kapucijn Valenus van Deurne. Stichter pater Lambertus (Henricus van Susteren). De eerste gardiaan was Honorius van Megen. De kerk werd 27 april 1882 ingezegend en op 30 april 1882 geopend voor de gelovigen.  De kerk werd plechtig geconsacreerd op 10 juli 1882 door mgr. Godschalk. De bisschop kwam een dag eerder naar Tilburg waar hij op Korvel feestelijk onthaald werd. Er stonden verschillende erebogen vanaf het Haringseind tot aan het klooster. Bij café Molenzicht stond een boog met het opschrift: 'Bischop bij Uw Intrede juigen Molenzichts geburen'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag