054725 - Leerlooijerij van de familie Kuijpers aan de Vrijthof nr. 27. In het gelijksvloerse deel werden huiden gereinigd en onthaard; daarna werden ze in de looikuipen gelegd, die achter het gebouw in de grond waren uitgegraven. De huiden werden gelooid met run, dit is gemalen eikenschors. Na het looien werd het leer gedroogd op de zolders van het gebouw. Het moest daar flink tochten, vandaar dat de ruimten begrensd werden door luiken, die open en dicht konden. De looierij is het laatst in 1920 gebruikt en voor 1938 gesloopt. - Foto's & Kaarten

Leerlooijerij van de familie Kuijpers aan de Vrijthof nr. 27. In het gelijksvloerse deel werden huiden gereinigd en onthaard; daarna werden ze in de looikuipen gelegd, die achter het gebouw in de grond waren uitgegraven. De huiden werden gelooid met run, dit is gemalen eikenschors. Na het looien werd het leer gedroogd op de zolders van het gebouw. Het moest daar flink tochten, vandaar dat de ruimten begrensd werden door luiken, die open en dicht konden. De looierij is het laatst in 1920 gebruikt en voor 1938 gesloopt.

Fotonummer["054725"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Vrijthof"]
Datering vanaf1935
FotograafRuhe, H., Hilvarenbeek
Herkomstmuseum de Doornboom, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingLeerlooijerij van de familie Kuijpers aan de Vrijthof nr. 27. In het gelijksvloerse deel werden huiden gereinigd en onthaard; daarna werden ze in de looikuipen gelegd, die achter het gebouw in de grond waren uitgegraven. De huiden werden gelooid met run, dit is gemalen eikenschors. Na het looien werd het leer gedroogd op de zolders van het gebouw. Het moest daar flink tochten, vandaar dat de ruimten begrensd werden door luiken, die open en dicht konden. De looierij is het laatst in 1920 gebruikt en voor 1938 gesloopt.
AnnotatieHilvarenbeek in oude ansichten deel 2, nr. 43.
Datum

054725 - Leerlooijerij van de familie Kuijpers aan de Vrijthof nr. 27. In het gelijksvloerse deel werden huiden gereinigd en onthaard; daarna werden ze in de looikuipen gelegd, die achter het gebouw in de grond waren uitgegraven. De huiden werden gelooid met run, dit is gemalen eikenschors. Na het looien werd het leer gedroogd op de zolders van het gebouw. Het moest daar flink tochten, vandaar dat de ruimten begrensd werden door luiken, die open en dicht konden. De looierij is het laatst in 1920 gebruikt en voor 1938 gesloopt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag