034134 - Voltstraat zuidzijde met de "oude" hoofdingang van Volt in September 1978. Het gebouw links is gebouw B, gebouwd in 1919. Oorspronkelijk produceerde men hier lampen. Na de afbouw hiervan werden vanaf 1927/1928 beneden condensatoren en wat later ook een tijdje radiobuizen gemaakt. Boven was de grote kantine alsmede een kleine"staf"kantine. Alle Voltverenigingen maakten gebruik van deze kantine. De gymnastiek vereniging gebruikte ze zelfs als gymnastiekzaal. Boven was ook jarenlang een klein personeelswinkeltje waar je via een schuifraam je bestelling kon doen. Na 1965 was beneden ook de ontwerpgroep condensatoren gevestigd. De tekenkamer en proevenwerkplaats was aan de Voltstraatzijde. Dieper er in was de mechanische werkplaats van de afd. speciaal condensatoren ( Speco ). Ongeveer tijdens het maken van deze foto was de ruimte door Volt reeds verlaten. - Foto's & Kaarten

Voltstraat zuidzijde met de "oude" hoofdingang van Volt in September 1978. Het gebouw links is gebouw B, gebouwd in 1919. Oorspronkelijk produceerde men hier lampen. Na de afbouw hiervan werden vanaf 1927/1928 beneden condensatoren en wat later ook een tijdje radiobuizen gemaakt. Boven was de grote kantine alsmede een kleine"staf"kantine. Alle Voltverenigingen maakten gebruik van deze kantine. De gymnastiek vereniging gebruikte ze zelfs als gymnastiekzaal. Boven was ook jarenlang een klein personeelswinkeltje waar je via een schuifraam je bestelling kon doen. Na 1965 was beneden ook de ontwerpgroep condensatoren gevestigd. De tekenkamer en proevenwerkplaats was aan de Voltstraatzijde. Dieper er in was de mechanische werkplaats van de afd. speciaal condensatoren ( Speco ). Ongeveer tijdens het maken van deze foto was de ruimte door Volt reeds verlaten.

Fotonummer["034134"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf01-09-1979
FotograafDré van den Bogaard
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVoltstraat zuidzijde met de "oude" hoofdingang van Volt in September 1978. Het gebouw links is gebouw B, gebouwd in 1919. Oorspronkelijk produceerde men hier lampen. Na de afbouw hiervan werden vanaf 1927/1928 beneden condensatoren en wat later ook een tijdje radiobuizen gemaakt. Boven was de grote kantine alsmede een kleine"staf"kantine. Alle Voltverenigingen maakten gebruik van deze kantine. De gymnastiek vereniging gebruikte ze zelfs als gymnastiekzaal. Boven was ook jarenlang een klein personeelswinkeltje waar je via een schuifraam je bestelling kon doen. Na 1965 was beneden ook de ontwerpgroep condensatoren gevestigd. De tekenkamer en proevenwerkplaats was aan de Voltstraatzijde. Dieper er in was de mechanische werkplaats van de afd. speciaal condensatoren ( Speco ). Ongeveer tijdens het maken van deze foto was de ruimte door Volt reeds verlaten.
Datum

034134 - Voltstraat zuidzijde met de "oude" hoofdingang van Volt in September 1978. Het gebouw links is gebouw B, gebouwd in 1919. Oorspronkelijk produceerde men hier lampen. Na de afbouw hiervan werden vanaf 1927/1928 beneden condensatoren en wat later ook een tijdje radiobuizen gemaakt. Boven was de grote kantine alsmede een kleine"staf"kantine. Alle Voltverenigingen maakten gebruik van deze kantine. De gymnastiek vereniging gebruikte ze zelfs als gymnastiekzaal. Boven was ook jarenlang een klein personeelswinkeltje waar je via een schuifraam je bestelling kon doen. Na 1965 was beneden ook de ontwerpgroep condensatoren gevestigd. De tekenkamer en proevenwerkplaats was aan de Voltstraatzijde. Dieper er in was de mechanische werkplaats van de afd. speciaal condensatoren ( Speco ). Ongeveer tijdens het maken van deze foto was de ruimte door Volt reeds verlaten.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag