067875 - De H. CATHARINA VAN ALEXANDRIË behoorde tot de meest populaire heiligen van de middeleeuwen. Zij stierf de marteldood in 307. In de christelijke kunst is het rad waarmee zij geradbraakt werd, haar vaste attribuut. In 1903 was dit beeld het laatste dat aan de beeldengalerij van het kerkhof Bredaseweg werd toegevoegd. Het werd geschonken door J. Castelijn, wiens vrouw ook Catharina heette. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

De H. CATHARINA VAN ALEXANDRIË behoorde tot de meest populaire heiligen van de middeleeuwen. Zij stierf de marteldood in 307. In de christelijke kunst is het rad waarmee zij geradbraakt werd, haar vaste attribuut. In 1903 was dit beeld het laatste dat aan de beeldengalerij van het kerkhof Bredaseweg werd toegevoegd. Het werd geschonken door J. Castelijn, wiens vrouw ook Catharina heette. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067875"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe H. CATHARINA VAN ALEXANDRIË behoorde tot de meest populaire heiligen van de middeleeuwen. Zij stierf de marteldood in 307. In de christelijke kunst is het rad waarmee zij geradbraakt werd, haar vaste attribuut. In 1903 was dit beeld het laatste dat aan de beeldengalerij van het kerkhof Bredaseweg werd toegevoegd. Het werd geschonken door J. Castelijn, wiens vrouw ook Catharina heette. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
AnnotatieRonald Peeters en Ed Schilders, Katholiek Tilburg in beeld. 1990, p. 178
Huisnummer45
Datum["1903"]

067875 - De H. CATHARINA VAN ALEXANDRIË behoorde tot de meest populaire heiligen van de middeleeuwen. Zij stierf de marteldood in 307. In de christelijke kunst is het rad waarmee zij geradbraakt werd, haar vaste attribuut. In 1903 was dit beeld het laatste dat aan de beeldengalerij van het kerkhof Bredaseweg werd toegevoegd. Het werd geschonken door J. Castelijn, wiens vrouw ook Catharina heette.


Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag