004635 - Op de achterkant van deze foto staat de naam: vd HOUT en de aantekening: "speelde altijd viool". Verder zijn er de volgende regels bij geschreven: "Nou ga ik sterven / Mijn oogen verduisteren / Mijn ooren hooren niet meer / Mijn mond toen begon hij te mompelen en stierf". Wellicht betreft het hier Lambert Pieter van den Hout, getrouwd met Wilhelmina Hendriks. Het echtpaar vierde in 1868 hun 60-jarige bruiloft, waarbij tijdens de serenade "de bruidegom zelfs de viool ter hand nam. De grote straat kon het toegelopen publiek niet bevatten", aldus de Tilburgse Courant. - Foto's & Kaarten

Op de achterkant van deze foto staat de naam: vd HOUT en de aantekening: "speelde altijd viool". Verder zijn er de volgende regels bij geschreven: "Nou ga ik sterven / Mijn oogen verduisteren / Mijn ooren hooren niet meer / Mijn mond toen begon hij te mompelen en stierf". Wellicht betreft het hier Lambert Pieter van den Hout, getrouwd met Wilhelmina Hendriks. Het echtpaar vierde in 1868 hun 60-jarige bruiloft, waarbij tijdens de serenade "de bruidegom zelfs de viool ter hand nam. De grote straat kon het toegelopen publiek niet bevatten", aldus de Tilburgse Courant.

Fotonummer["004635"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1865
FotograafK.C. Festge
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp de achterkant van deze foto staat de naam: vd HOUT en de aantekening: "speelde altijd viool". Verder zijn er de volgende regels bij geschreven: "Nou ga ik sterven / Mijn oogen verduisteren / Mijn ooren hooren niet meer / Mijn mond toen begon hij te mompelen en stierf". Wellicht betreft het hier Lambert Pieter van den Hout, getrouwd met Wilhelmina Hendriks. Het echtpaar vierde in 1868 hun 60-jarige bruiloft, waarbij tijdens de serenade "de bruidegom zelfs de viool ter hand nam. De grote straat kon het toegelopen publiek niet bevatten", aldus de Tilburgse Courant.
AnnotatieTilburgse Courant 18-7-1868
Datum

004635 - Op de achterkant van deze foto staat de naam: vd HOUT en de aantekening: "speelde altijd viool". Verder zijn er de volgende regels bij geschreven: "Nou ga ik sterven / Mijn oogen verduisteren / Mijn ooren hooren niet meer / Mijn mond toen begon hij te mompelen en stierf".  Wellicht betreft het hier Lambert Pieter van den Hout, getrouwd met Wilhelmina Hendriks. Het echtpaar vierde in 1868 hun 60-jarige bruiloft, waarbij tijdens de serenade "de bruidegom zelfs de viool ter hand nam. De grote straat kon het toegelopen publiek niet bevatten", aldus de Tilburgse Courant.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag