046262 - De "Tilburgsche Kamgaren- en Wollenstoffenfabriek - Tilkamwol" werd in 1937 door de gebroeders Brands gevestigd in de gebouwen van de voormalige Goirlese Jutespinnerij aan de Fabrieksstraat. Links op de foto is het goederenspoor Goirle-Riel. Rechts van de textielfabriek de Spinnerijstraat, welke uitmondt in het Wildpleintje (dan nog in aanleg). Rechts van de Spinnerijstraat de gasfabriek. In het verlengde van het Wildpleintje de St. Jansstraat, gekruist door de Hoogstraat. Bovenaan links de eerste huizen aan de Thomas van Diessenstraat. - Foto's & Kaarten

De "Tilburgsche Kamgaren- en Wollenstoffenfabriek - Tilkamwol" werd in 1937 door de gebroeders Brands gevestigd in de gebouwen van de voormalige Goirlese Jutespinnerij aan de Fabrieksstraat. Links op de foto is het goederenspoor Goirle-Riel. Rechts van de textielfabriek de Spinnerijstraat, welke uitmondt in het Wildpleintje (dan nog in aanleg). Rechts van de Spinnerijstraat de gasfabriek. In het verlengde van het Wildpleintje de St. Jansstraat, gekruist door de Hoogstraat. Bovenaan links de eerste huizen aan de Thomas van Diessenstraat.

Fotonummer["046262"]
PlaatsGoirle
Straat["Fabrieksstraat"]
Datering vanaf1938
FotograafAviodrome Luchtfotografie Lelystad
Uiterlijke vormluchtfoto
OmschrijvingDe "Tilburgsche Kamgaren- en Wollenstoffenfabriek - Tilkamwol" werd in 1937 door de gebroeders Brands gevestigd in de gebouwen van de voormalige Goirlese Jutespinnerij aan de Fabrieksstraat. Links op de foto is het goederenspoor Goirle-Riel. Rechts van de textielfabriek de Spinnerijstraat, welke uitmondt in het Wildpleintje (dan nog in aanleg). Rechts van de Spinnerijstraat de gasfabriek. In het verlengde van het Wildpleintje de St. Jansstraat, gekruist door de Hoogstraat. Bovenaan links de eerste huizen aan de Thomas van Diessenstraat.
AnnotatieEen eeuw Goirle 1870-1970, p. 93.
Datum

046262 - De "Tilburgsche Kamgaren- en Wollenstoffenfabriek - Tilkamwol" werd in 1937 door de gebroeders Brands gevestigd in de gebouwen van de voormalige Goirlese Jutespinnerij aan de Fabrieksstraat. Links op de foto is het goederenspoor Goirle-Riel. Rechts van de textielfabriek de Spinnerijstraat, welke uitmondt in het Wildpleintje (dan nog in aanleg). Rechts van de Spinnerijstraat de gasfabriek. In het verlengde van het Wildpleintje de St. Jansstraat, gekruist door de Hoogstraat. Bovenaan links de eerste huizen aan de Thomas van Diessenstraat.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag