1611_053 - Heuvelstraat in Beeld. Een MIP pand van een bijzondere soort. Het heeft een eigen architectuur. Een eerste laag die een meter naar voren uitsteekt waardoor er een afgebakende ruimte ontstaat voor de winkelpui op de begane grond een een gevelbreed balkon op de tweede bouwlaag. Hier heeft schoenwinkel Van Haren in gezeten en daarvoor de Fa. Ansems, Chapman en Fooks. - Foto's & Kaarten

Heuvelstraat in Beeld. Een MIP pand van een bijzondere soort. Het heeft een eigen architectuur. Een eerste laag die een meter naar voren uitsteekt waardoor er een afgebakende ruimte ontstaat voor de winkelpui op de begane grond een een gevelbreed balkon op de tweede bouwlaag. Hier heeft schoenwinkel Van Haren in gezeten en daarvoor de Fa. Ansems, Chapman en Fooks.

Fotonummer["1611_053"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvelstraat"]
Datering vanaf25-02-2014
Datering tot2015
FotograafJan van Oevelen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingHeuvelstraat in Beeld. Een MIP pand van een bijzondere soort. Het heeft een eigen architectuur. Een eerste laag die een meter naar voren uitsteekt waardoor er een afgebakende ruimte ontstaat voor de winkelpui op de begane grond een een gevelbreed balkon op de tweede bouwlaag. Hier heeft schoenwinkel Van Haren in gezeten en daarvoor de Fa. Ansems, Chapman en Fooks.
AnnotatieJan van Oevelen, "Heuvelstraat in beeld : nu en in het verleden. Een straat van architecten, winkeliers, ondernemers, bewoners en studenten". 1915
Huisnummer53
Datum

1611_053 - Heuvelstraat in Beeld. Een MIP pand van een bijzondere soort. Het heeft een eigen architectuur. Een eerste laag die een meter naar voren uitsteekt waardoor er een afgebakende ruimte ontstaat voor de winkelpui op de begane grond een een gevelbreed balkon op de tweede bouwlaag. Hier heeft schoenwinkel Van Haren in gezeten en daarvoor de Fa. Ansems, Chapman en Fooks.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag