010172 - Oude Markt, voorheen de Markt. In de panden rechts, woonden v.l.n.r. op de nummers M41 t/m M46: L.C. Jansen, die een drankslijterij dreef van de firma J.A. Verbunt, apotheker Bijvoet met zijn bedienden Th. v. Ierland en P.A. Jonkers, J. Casteleijns 'in linnen en pellen', A.M.G.D. Koppelaar, brood- en banketbakker W. van Lieshout en de weduwe F. Hermus, herbergierster. Bij haar herberg een telefoonpaal. In het grote witte pand op de achtergrond, toen Markt M1211/1212, later Heuvelstraat, woonden A.C. Baars en zuivelhandelaar A.J. Jurgens. In de 19e eeuw zat hier drukkerij Van der Voort. Links ervan het pand Markt M1213, later ook de Heuvelstraat, woonhuis van de tabakskervers A.H. en W.A. Woestenbergh. Links het pand Markt M430, de winkel in koloniale waren van Johanna Maria van Roessel. Voor haar huis enkele groenteverkoopsters. - Foto's & Kaarten

Oude Markt, voorheen de Markt. In de panden rechts, woonden v.l.n.r. op de nummers M41 t/m M46: L.C. Jansen, die een drankslijterij dreef van de firma J.A. Verbunt, apotheker Bijvoet met zijn bedienden Th. v. Ierland en P.A. Jonkers, J. Casteleijns 'in linnen en pellen', A.M.G.D. Koppelaar, brood- en banketbakker W. van Lieshout en de weduwe F. Hermus, herbergierster. Bij haar herberg een telefoonpaal. In het grote witte pand op de achtergrond, toen Markt M1211/1212, later Heuvelstraat, woonden A.C. Baars en zuivelhandelaar A.J. Jurgens. In de 19e eeuw zat hier drukkerij Van der Voort. Links ervan het pand Markt M1213, later ook de Heuvelstraat, woonhuis van de tabakskervers A.H. en W.A. Woestenbergh. Links het pand Markt M430, de winkel in koloniale waren van Johanna Maria van Roessel. Voor haar huis enkele groenteverkoopsters.

Fotonummer["010172"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Markt"]
WijkCentrum
Datering vanaf1905
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOude Markt, voorheen de Markt. In de panden rechts, woonden v.l.n.r. op de nummers M41 t/m M46: L.C. Jansen, die een drankslijterij dreef van de firma J.A. Verbunt, apotheker Bijvoet met zijn bedienden Th. v. Ierland en P.A. Jonkers, J. Casteleijns 'in linnen en pellen', A.M.G.D. Koppelaar, brood- en banketbakker W. van Lieshout en de weduwe F. Hermus, herbergierster. Bij haar herberg een telefoonpaal. In het grote witte pand op de achtergrond, toen Markt M1211/1212, later Heuvelstraat, woonden A.C. Baars en zuivelhandelaar A.J. Jurgens. In de 19e eeuw zat hier drukkerij Van der Voort. Links ervan het pand Markt M1213, later ook de Heuvelstraat, woonhuis van de tabakskervers A.H. en W.A. Woestenbergh. Links het pand Markt M430, de winkel in koloniale waren van Johanna Maria van Roessel. Voor haar huis enkele groenteverkoopsters.
AnnotatieDe paap van gramschap, p. 165 Adresboek 1902.
HuisnummerM41 t.e.m. M46
Datum

010172 - Oude Markt, voorheen de Markt. In de panden rechts, woonden v.l.n.r. op de nummers M41 t/m M46: L.C. Jansen, die een drankslijterij dreef van de firma J.A. Verbunt, apotheker Bijvoet met zijn bedienden Th. v. Ierland en P.A. Jonkers, J. Casteleijns 'in linnen en pellen', A.M.G.D. Koppelaar, brood- en banketbakker W. van Lieshout en de weduwe F. Hermus, herbergierster. Bij haar herberg een telefoonpaal.  In het grote witte pand op de achtergrond, toen Markt M1211/1212, later Heuvelstraat, woonden A.C. Baars en zuivelhandelaar A.J. Jurgens. In de 19e eeuw zat hier drukkerij Van der Voort. Links ervan het pand Markt M1213, later ook de Heuvelstraat, woonhuis van de tabakskervers A.H. en W.A. Woestenbergh. Links het pand Markt M430, de winkel in koloniale waren van Johanna Maria van Roessel. Voor haar huis enkele groenteverkoopsters.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag